Μια δροσερή βουτιά σε πισίνα είναι από τις στιγμές μεγάλης ευχαρίστησης και αναπόσπαστη ανάμνηση διακοπών για όλους όσοι αναζητούν εναλλακτική λύση στο θαλάσσιο μπάνιο.

Κι αν για κάποιους είναι μια απλή ευχάριστη στιγμή, για άλλους είναι βουτιά σε πισίνα πολυτελών ξενοδοχείων πολλών αστέρων που με επιπλέον παροχές αναβαθμίζουν πλήρως την εμπειρία της βουτιάς.

Από κοσμήματα που ανιχνεύουν το ηλιακό έγκαυμα μέχρι υποβρύχιες επιδείξεις φωτός, οι παρακάτω πισίνες παρέχουν πολλά περισσότερα από την εμπειρία δροσιάς της βουτιάς.

W Retreat & Spa, νησί Vieques

picines1

Δεν υπάρχει δικαιολογία για να «αρπάξει» κανείς από τον ήλιο αν κάνει ηλιοθεραπεία στην πισίνα του W Retreat & Spa στο νησί Vieques της Καραϊβικής. Στους επισκέπτες προσφέρονται ειδικά βραχιόλια που με τη χρήση της τεχνολογίας μετρούν τις ακτίνες UV και καταγράφουν την έκθεση στον ήλιο.

Όταν έρχεται η στιγμή που χρειάζεται εκ νέου αντιηλιακό, το βραχιόλι «χτυπά» σαν ξυπνητήρι…

Jumeirah Dhevanafushi, Μαλδίβες

picines2

Κάποιοι θα δυσκολεύονται να το πιστέψουν αλλά για άλλους η χαλάρωση δίπλα στην πισίνα συντροφιά με μουσική ή ένα βιβλίο μπορεί ύστερα από κάποια ώρα να γίνει βαρετή. Έτσι το Jumeirah Dhevanafushi στις Μαλδίβες επιχειρεί να αποτρέψει την οποιαδήποτε πλήξη των φιλοξενούμενων που ξεκουράζονται στην πισίνα οργανώνοντας ολόκληρη επίδειξη με φώτα μέσα στο νερό. Έτσι οι καλεσμένοι που πλήττουν μπορούν να απολαμβάνουν το θέαμα πίνοντας παράλληλα το κοκτέιλ τους με φόντο το ηλιοβασίλεμα.

Umaid Bhawan Palace, Jodhpur, Ινδία

picines3

Το Umaid Bhawan Palace ψηφίστηκε από το Trip Advisor νωρίτερα φέτος ως το καλύτερο ξενοδοχείο στον κόσμο και δεν είναι δύσκολο να καταλάβει κανείς το γιατί ειδικά αν λάβει υπόψη την έξτρα περιποίηση που παρέχεται στους επισκέπτες της πισίνας. Εκεί οι πελάτες του ξενοδοχείου λαμβάνουν ένα «πακέτο» με αντιηλιακό, καναπεδάκια, ξηρούς καρπούς, μπισκότα και ελαφρά ποτά ενώ κατά διαστήματα το προσωπικό προσφέρει κρύες πετσέτες και παγωτό.

Sanctuary Makanyane Safari Lodge, Νότια Αφρική

picines4

Πισίνα με θέα είναι κάτι που πολλοί ταξιδιώτες ποθούν αλλά στο Sanctuary Makanyane Safari Lodge η πισίνα ανεβάζει την εμπειρία της χαλάρωσης σε άλλο επίπεδο. Οι επισκέπτες μπορούν να χαλαρώνουν με θέα τον ποταμό Marico αλλά και τα άγρια ζώα που περνούν από κάτω.

Four Seasons Shanghai, Κίνα

picines5

Εδώ η πισίνα βρίσκεται στον 41ο όροφο του ξενοδοχείου και διατίθεται για ιδιωτική ενοικίαση. Οι χρήστες της μπορούν να απολαύσουν ελαφρά σνακ και σαμπάνια με θέα την πολύβουη πόλη.

Crystal Cove, Μπαρμπέιντος

picines6

Μπαρ μέσα σε πισίνα δεν αποτελεί τίποτα καινούριο αλλά μπαρ πίσω από καταρράκτη μέσα σε πισίνα είναι αναμφίβολα κάτι που θα προσελκύσει τον κόσμο. Στο Crystal Cove, οι επισκέπτες μπορούν να πάρουν το ποτό τους στο μπαρ που είναι μέσα σε σπηλιά, μέσα στην κύρια πισίνα του ξενοδοχείου, με έναν… καταρράκτη να τους χωρίζει από τους υπόλοιπους.