Φανταστείτε να πίνετε ένα από τα καλύτερα κρασιά της Αργεντινής με τις χιονισμένες Άνδεις στο βάθος, να απολαμβάνετε μια ρομαντική ιστιοπλοΐα στα φιόρδ της Φινλανδίας την ώρα που ο ήλιος βάφει τον ορίζοντα με τα συγκλονιστικά του χρώματα ή να παρακολουθείτε κάτω από τον έναστρο ουρανό στην έρημο της Santa Fe στο Μεξικό μια live συναυλία. Κι αν όλα αυτά σας μοιάζουν τόσο διαφορετικά και οξύμωρα μεταξύ τους, στο βάθος τους κρύβουν ένα κοινό στοιχείο: θα μπορούσαν να αποτελέσουν ένα tailor made φυσικό σκηνικό για άκρως ρομαντικές στιγμές με το ταίρι σας.

Ονειρική, εξωτική παραλία στην Τζαμάικα
Ονειρική, εξωτική παραλία στην Τζαμάικα
Το κορυφαίο, διεθνούς φήμης, νεοϋορκέζικο ταξιδιωτικό περιοδικό Travel & Leisure ξεχωρίζει, λοιπόν, 27 προορισμούς παγκοσμίως, τους οποίους αναδεικνύει ως τις ιδανικότερες επιλογές για καλοκαιρινές ρομαντικές αποδράσεις. Σε αυτές, ωστόσο, δεν συμπεριλαμβάνονται οι all time classic προτάσεις, αλλά επιλογές που για τους περισσότερους θεωρούνται outsiders. Στην πρώτη τριάδα της λίστας διακρίνονται η γραφική πόλη Rovinj στην Κροατία, η Mendoza στην Αργεντινή και το Ελσίνκι, πρωτεύουσα της Φινλαδνίας. Ακολουθούν η εξωτική Τζαμάικα με τις παραδεισένιες ακτές, η κουκλίστικη Ρήγα στη Λετονία και το θέρετρο Beaver Creek στο Κολοράντο των Ηνωμένων Πολιτειών. Την δεκάδα συμπληρώνουν οι Riviera Nayarit στο Μεξικό, Lake Garda στην Ιταλία, το περίφημο Μπαλί στην Ινδονησία και το Guanacaste στην Κόστα Ρίκα.
Πανοραμική άποψη του Ελσίνκι, πρωτεύουσα της Φινλανδίας
Πανοραμική άποψη του Ελσίνκι, πρωτεύουσα της Φινλανδίας
Προς έκπληξη όλων μας στη δωδέκατη θέση διακρίνεται ένας ελληνικός προορισμός, ο οποίος έχει να προσφέρει τόσα πολλά στους επισκέπτες του που μία επίσκεψη δεν είναι ποτέ αρκετή.