Αυτές οι εκπληκτικές λήψεις μπορεί να μοιάζουν με ένα εξωγήινο τοπίο αλλά στην πραγματικότητα είναι φωτογραφίες από τις ερήμους νοτιοδυτικά στις ΗΠΑ. Ο φωτογράφος David Clapp από το Ντέβον ταξίδεψε στην Αριζόνα, τη Γιούτα, τη Νεβάδα και το Νέο Μεξικό για να συλλάβει εικόνες με μαγευτικά τοπία για μια φωτογραφική σειρά με τίτλο «απόκοσμες τοποθεσίες σε όλο τον κόσμο». Και όπως αποκαλύπτουν οι εικόνες πρόκειται για μια απομακρυσμένη και άγονη γη.

Ο 45χρονος φωτογράφος ελπίζει ότι οι άνθρωποι κοιτάζοντας τις φωτογραφίες του θα είναι σαν να μεταφέρονται σε έναν άλλο πλανήτη. «Θα αποκαλυφθούν τα απίστευτα ξένα τοπία, μια γεωγραφική οδύσσεια με τέτοια αφάνταστη ομορφιά και ποικιλομορφία. Πολλοί δεν γνωρίζουν καν ότι υπάρχουν τέτοια μέρη σε αυτόν τον πλανήτη» ανέφερε ο φωτογράφος και πρόσθεσε: «Αυτά τα μέρη περιέχουν μερικούς από τους πιο ασυνήθιστους βραχώδεις σχηματισμούς και σχηματισμούς αργίλου, οι οποίοι αποτελούν ένα απόκοσμο τοπίο ειδικά κατά τη διάρκεια της νύχτας, όταν τα αστέρια και ο Γαλαξίας τα μετατρέπουν σε γαλαξιακές, διαπλανητικές εικόνες».

Πραγματικά, οι εικόνες είναι πολύ εντυπωσιακές και διεγείρουν την φαντασία όσων τις βλέπουν, πράγμα που θέλει να πετύχει και ο φωτογράφος και λέει χαρακτηριστικά: «Οι άνθρωποι που κοιτούν αυτές τις εικόνες μπορούν να αισθανθούν σαν να είναι εξερευνητές ή επιστήμονες ή αστροναύτες σε μια διερευνητική αποστολή. Οι εικόνες μπορεί να είναι τόσο ισχυρές ώστε να διεγείρουν τη φαντασία μας».

Για να τραβήξει τις εικόνες, ο φωτογράφος πέρασε αρκετές μέρες πεζοπορίας σε διάφορες τοποθεσίες ώστε να έχει αυτό το αποτέλεσμα. Περπατούσε για αρκετές μέρες με πολύ εξοπλισμό αλλά όπως αναφέρει το αποτέλεσμα τον αντάμειψε. Φυσικά σε όλα αυτά είχε να αντιμετωπίσει και τις κακές καιρικές συνθήκες αλλά και τις πολύ χαμηλές θερμοκρασίες σε κάποιες περιοχές. Για πολλές από τις εικόνες χρησιμοποιήθηκαν ειδικά τροποποιημένες υπέρυθρες κάμερες και το αποτέλεσμα είναι πράγματι συναρπαστικό.

alienplanet1 alienplanet2 alienplanet3 alienplanet4 alienplanet5 alienplanet7 alienplanet8 alienplanet9 alienplanet10 alienplanet11 alienplanet6 alienplanet13 alienplanet14 alienplanet15 alienplanet16 alienplanet17 alienplanet12