Όταν κάποιος σχεδιάζει τις διακοπές του καλοκαιριού, τα γραφικά νησιά των Κυκλάδων είναι σίγουρα από τα πρώτα που του έρχονται στο μυαλό. Ωστόσο πιο μακριά από τις Κυκλάδες, αυτό το νησί του βορείου Αιγαίου με τα κρυμμένα μυστικά έχει τη δική του γοητεία.

Απέναντι από τις ακτές της Ανατολικής Μακεδονίας απλώνεται η καταπράσινη Θάσος, ένα πανέμορφο νησί με ακτές που φτάνουν τα 115 χιλιόμετρα. Ένα παρθένο νησί που υπόσχεται αξέχαστες διακοπές σε όσους αναζητούν εναλλακτικές διακοπές στην Ελλάδα. Η Θάσος χαρακτηρίζεται από πλούσιους κάμπους με ελαιόδενδρα ενώ σε όλη του την έκταση έχει ακτές, όπως τη Χρυσή Αμμουδιά στη Σκάλα Παναγιάς, τη Χρυσή Ακτή στη Σκάλα Ποταμιάς, τα Κοίνυρα, ο Παράδεισος, τη Θημωνιά, την Αλυκή, την Ψιλή Άμμο και άλλες. Το χαρακτηρίζουν «σμαραγδένιο νησί» και όχι άδικα καθώς περιτριγυρίζεται από τα κρυστάλλινα νερά του Αιγαίου Πελάγους. Αυτό που κάνει τη Θάσο να ξεχωρίσει, επίσης, είναι το γεγονός ότι συνδυάζει το ορεινό τοπίο και τις εξωτικές παραλίες ενώ ταυτόχρονα αποτελεί ιδανικό προορισμό και για οικογένειες και για ζευγάρια.

Το νησί ενδείκνυται, επιπλέον για τους φυσιολάτρες και όσους αγαπούν τις δραστηριότητες όπως πεζοπορία, ορειβασία, θαλάσσιο σκι αλλά και παρατήρηση πουλιών. Χαρακτηριστικό είναι ότι ένα τμήμα του νησιού έχει χαρακτηριστεί ως ιδιαίτερης αξίας για τα άγρια πουλιά, όπως συμβαίνει και σε αρκετές άλλες περιοχές σε όλη την Ελλάδα ενώ αυτό το τμήμα έχει μπει σε καθεστώς παρακολούθησης από εθελοντές σχετικών οργανώσεων.

Εκτός από τις καλοκαιρινές διακοπές, η κατάφυτη Θάσος αποτελεί έναν εναλλακτικό προορισμό και την άνοιξη, καθώς είναι γεμάτη χρώματα και αρώματα που μαγεύουν τον επισκέπτη. Δεκάδες χωριά και μαγευτικές παραλίες περιμένουν τους τουρίστες να τα ανακαλύψουν ενώ οι φιλόξενοι κάτοικοι βοηθούν ακόμη περισσότερο σε αυτό. Το ταξίδι στη Θάσο αποτελεί βέβαια μια «βουτιά» στο παρελθόν και στο παρόν ενώ ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα πανηγύρια που διοργανώνονται και κρατούν ζωντανή τη θρησκευτική παράδοση. Το σίγουρο είναι ότι ο παράδεισος της Θάσου θα σας εντυπωσιάσει και θα σας υπενθυμίσει ότι στην Ελλάδα υπάρχουν δεκάδες κρυμμένοι θησαυροί που σας περιμένουν να τους εξερευνήσετε…

thasos2 thasos3 thasos5 thasos6