Σκαρφαλώνουν στην άκρη ενός βράχου 844 μέτρων για μία φωτογραφία με θέα

Εικόνες που προκαλούν ζαλάδα στη Βραζιλία


ΤΑΞΙΔΙΠΑΝΟΡΑΜΑ
19:23
20/04/2016
Σκαρφαλώνουν στην άκρη ενός βράχου 844 μέτρων για μία φωτογραφία με θέα
loading

Όποιος έχει υψοφοβία πιθανόν να μην μπορεί να δει άνετα τις φωτογραφίες που αποτελούν τη νέα τάση στο Ρίο Ντε Τζανέιρο στη Βραζιλία.

Το Pedra da Gavea είναι ένα βουνό στις παρυφές της πόλης, το οποίο έχει γίνει πλέον διάσημος προορισμός μεταξύ των τουριστών που αγαπούν την πεζοπορία.

Αλλά το ανέβει κάποιος στην κορυφή του Pedra da Gavea δεν είναι πλέον αρκετό, καθώς όπως φαίνεται, οι τουρίστες «ανταγωνίζονται» για το ποιος θα βγάλει την πιο εντυπωσιακή φωτογραφία στο βράχο που δεσπόζει εκεί. Κάνουν σχεδόν ακροβατικά στα 844 μέτρα για να έχουν μοναδικές λήψεις με μια απέραντη θέα. Βέβαια, σε άλλους ανθρώπους, αυτές οι εικόνες μπορεί να προκαλέσουν ακόμη και... ίλιγγο.

Με μια γρήγορη αναζήτηση στο Instagram θα βρει κανείς δεκάδες φωτογραφίες τραβηγμένες στο σημείο, άλλες περισσότερο κι άλλες λιγότερο ριψοκίνδυνες, καθώς ορισμένοι επιλέγουν να φωτογραφηθούν σε χαμηλότερα σημεία και σίγουρα πιο ασφαλή, ενώ άλλοι φτάνουν στο τέρμα αντικρίζοντας κάτω το απόλυτο χάος.

Το Pedra da Gavea αποτελεί μάλιστα ένα από τα ψηλότερα παράκτια βουνά στον κόσμο, δίπλα στον ωκεανό. Οι άνθρωποι που φτάνουν στο βουνό για να βγάλουν selfies με αυτή τη μοναδική θέα είτε στέκονται όρθιοι, είτε κάθονται, είτε παίρνουν άλλες πόζες κυρίως κοντά στο χείλος του γκρεμού.

Μερικοί πιο τολμηροί επιλέγουν ακόμη και να ξαπλώσουν με τις εικόνες από μακριά να προκαλούν μια ζάλη στους θεατές. Κάποιες από τις φωτογραφίες βέβαια, σε χαμηλότερα σημεία μοιάζουν επικίνδυνες, αλλά δεν είναι τόσο, καθώς υπάρχει συνήθως λίγο πιο κάτω ακόμη ένας βράχος οπότε σε κάθε περίπτωση οι τουρίστες δεν κινδυνεύουν να βρεθούν στο κενό. Πρόσφατα μάλιστα παρόμοιες ακίνδυνες φωτογραφίες δημοσιεύτηκαν από άλλο μέρος της Βραζιλίας και ένα βράχο 300 μέτρων.

Ωστόσο για όσους φοβούνται τα ύψη ακόμη και αυτά τα σημεία στην άκρη του βράχου με την απέραντη θέα στον ωκεανό προκαλούν άγχος.

view13 view12 view11 view0010 view9 view008 view007 view6 view5 view4 view003 view2

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει