Ποιον ελληνικό προορισμό δεν άγγιξε ο χρόνος σύμφωνα με την Telegraph

Η βρετανική εφημερίδα αναδεικνύει 13 προορισμούς όπου ο χρόνος μοιάζει να έχει σταματήσει στο παρελθόν


ΤΑΞΙΔΙΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ
13:37
12/04/2016
Ποιον ελληνικό προορισμό δεν άγγιξε ο χρόνος σύμφωνα με την Telegraph
loading

Πώς θα σας φαινόταν αν σας λέγαμε ότι μπορείτε να γυρίσετε πίσω στο χρόνο ταξιδεύοντας στο σήμερα; Ουτοπικό; Κι όμως κάτι τέτοιο σύμφωνα με την Telegraph μπορεί να γίνει πραγματικότητα. Για την ακρίβεια οι συντάκτες της βρετανικής εφημερίδας μέσα από τα ταξίδια τους ξεχώρισαν 13 προορισμούς ανά τον κόσμο που μοιάζουν να έχουν… κολλήσει στο παρελθόν.

Ανάμεσα στους συγκεκριμένους προορισμούς βρίσκεται η Ρουμανία, καθώς σε κάποια από τα χωριά της στα Καρπάθια Όρη τα κάρα και τα δρεπάνια συνεχίζουν να αποτελούν τα βασικά εργαλεία για τους αγρότες της περιοχής την ώρα που οι κάτοικοί τους μέχρι και σήμερα κουρεύουν το γκαζόν με τσάπες, αντλούν νερό από το πηγάδι, αρμέγουν τις αγελάδες ή τις κατσίκες για να προμηθευτούν το γάλα της ημέρας.

Παραδοσιακό χωριό στα βουνά της Ρουμανίας
Παραδοσιακό χωριό στα βουνά της Ρουμανίας

Το Tombstone στην Αριζόνα ξεχωρίζει καθώς μέχρι σήμερα διατηρεί τη γοητεία του 19ου αι., την ώρα που στην φιλορωσική Υπερδνειστερία (Τρανσνίστρια) –περιοχή της Μολδαβίας στην Ανατολική Ευρώπη η οποία το 1990 διακήρυξε την ανεξαρτησία της από την Μολδαβία– στις κεντρικές πλατείες της στέκουν ακόμη αγάλματα του Λένιν ενώ κομμουνιστικά συνθήματα παραμένουν άσβηστα στους τοίχους της πόλης.

Η Κούβα, παρόλο που η κατάσταση τον τελευταίο καιρό δείχνει να αλλάζει με τις επενδύσεις και τον τουρισμό να σημειώνουν άνοδο, δεν θα μπορούσε να λείπει από τη συγκεκριμένη λίστα. Άλλωστε, διατηρεί ακόμη όλα εκείνα τα στοιχεία που την κάνουν τόσο μοναδική όπως τις vintage Cadillac σε διάφορα χρώματα που όλοι θα θέλαμε να έχουμε.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει