Τίποτα δεν υπονομεύει περισσότερο ένα προγραμματισμένο ταξίδι από την απώλεια της αποσκευής σας άμα τη αφίξει στον προορισμό της επιλογής σας. Το τρέξιμο και η ταλαιπωρία που ακολουθούν σε τέτοια περίπτωση έτσι ώστε να τη βρείτε (σε περίπτωση που σταθείτε τυχεροί) σίγουρα δεν είναι ο καλύτερος οιωνός για να ξεκινήσετε τις διακοπές σας. Μάθετε, λοιπόν, τι πρέπει να κάνετε για να ελαχιστοποιήσετε, αν όχι εκμηδενίσετε, αυτό το ενδεχόμενο. ακολουθώντας προσεκτικά τα 6 tips που ακολουθούν.

1. Τοποθετήστε το δρομολόγιο και τον προορισμό σας μέσα στην αποσκευή

Οι χάρτινες ετικέτες που τοποθετούν στις αποσκευές σας στο check-in μπορούν πολύ εύκολα να κοπούν. Γι’ αυτόν το λόγο τοποθετήστε σε εμφανές σημείο μέσα σε αυτήν ένα αντίγραφο του δρομολογίου και του τελικού προορισμού σας (ακόμη και του ξενοδοχείου) με τα στοιχεία επικοινωνίας σας. Έτσι, σε περίπτωση που η αποσκευή σας καθυστερήσει ή χαθεί, το προσωπικό της αεροπορικής (σε παρόμοιες καταστάσεις ανοίγουν τις αποσκευές) να μπορέσει να σας εντοπίσει εγκαίρως.

2. Αναβαθμίστε την ετικέτα της αποσκευής σας

Προμηθευτείτε μία «smart» ετικέτα για την αποσκευή σας, έτσι ώστε να είστε σίγουροι ότι δεν θα την χάσετε ποτέ. Οι συγκεκριμένες ετικέτες διαθέτουν μικροτσίπ και κωδικούς τους οποίους μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σε περίπτωση απώλειας της αποσκευής σας. Επιπλέον, μπορείτε να τοποθετήσετε ένα μικροτσίπ και στο εσωτερικό της αποσκευής σας για μεγαλύτερη ασφάλεια και πιο σίγουρη επανάκτησή της.

3. Ανανεώνετε πάντα την ετικέτα στη βαλίτσα σας

shutterstock Φροντίστε κάθε φορά που ετοιμάζεστε για ταξίδι να ξεκολλάτε από την αποσκευή σας την ετικέτα από την προηγούμενη πτήση. Αν την ξεχάσετε κι αυτή χαθεί ή καθυστερήσει, τότε το προσωπικό της αεροπορικής θα δυσκολευτεί πολύ να σας βοηθήσει.