Πώς ήταν και πώς έγιναν πασίγνωστα μέρη του κόσμου

Η απόλυτη μεταμόρφωση


ΤΑΞΙΔΙ
19:20
07/02/2016
Πώς ήταν και πώς έγιναν πασίγνωστα μέρη του κόσμου
1
loading

Η σύγκριση των περιοχών του χθες με το σήμερα είναι εντυπωσιακή. Τοποθεσίες συμπεριλαμβανομένης της Νέας Υόρκης και του Τορόντο είναι μετά βίας αναγνωρίσιμες, ενώ η Σανγκάη έχει πλήρως μεταμορφωθεί.

Οι εικόνες του Rentcafe που δημοσιεύει η Daily Mail με το... πριν και μετά είναι εντυπωσιακές!

Νέα Υόρκη

1 11

Το «πριν και μετά» του Μεγάλου Μήλου κόβει την ανάσα. Οι φωτογραφίες δείχνουν την πόλη στο σημείο που είναι το Empire State Building. Η πρώτη φωτογραφία ελήφθη το 1932 με την σημερινή εικόνα να δείχνει την μεγάλη διαφορά. Τα κτίρια στην πρώτη φωτογραφία είναι σχεδόν μισού μεγέθους από τα σημερινά.

Λονδίνο

2 21

Οι φωτογραφίες είναι τραβηγμένες από το Victoria Tower του Λονδίνου δείχνοντας ότι δεν υπάρχουν μεγάλες αρχιτεκτονικές αλλαγές στην όχθη του ποταμού με την μόνη σημαντική διαφορά το London Eye το οποίο άνοιξε το 2000.

Σανγκάη

3 31

Η απόλυτη μεταμόρφωση στη Σανγκάη! Η πρώτη φωτογραφία δείχνει την Σανγκάη πριν από μόλις 29 χρόνια. Σήμερα είναι σχεδόν αγνώριστη. Η τεράστια αύξηση του αριθμού των κτιρίων και οι ουρανοξύστες άλλαξαν εντελώς την όψη της πόλης. Ο πληθυσμός αυξήθηκε από 10 εκατομμύρια σε 16 εκατομμύρια μέσα σε 30 χρόνια. Από το 1987 μέχρι σήμερα η πόλη υποδέχτηκε μερικούς από τους μεγαλύτερους ουρανοξύστες.

Τορόντο

4 41

Στη φωτογραφία της δεκαετίας του 1930 φαίνεται μόνο ένα κτίριο να ξεχωρίζει περισσότερο στον ορίζοντα. Σήμερα αυτό το κτίριο δεν είναι ορατό από τους ουρανοξύστες. Από τότε που τραβήχτηκε η ασπρόμαυρη φωτογραφία έχουν γίνει μεγάλες κατασκευαστικές αλλαγές.

Σίδνεϊ

5 51

Η γέφυρα Χάρμπουρ στο Σίδνεϊ στη φωτογραφία της δεκαετίας του 1930 περιβάλλεται κυρίως από μικρά εργοστάσια και κτίρια φτάνοντας ίσα-ίσα το ύψος του δρόμου. Σήμερα η γέφυρα περιβάλλεται από ουρανοξύστες. Η αλλαγή είναι ολοφάνερη και εντυπωσιακή.

Ρίο Ντε Τζανέιρο

6 61

Η πρώτη φωτογραφία τραβήχτηκε το 1926 και σίγουρα είναι ένα περίεργο θέαμα με το περίφημο Άγαλμα του Χριστού Λυτρωτή να είναι υπό κατασκευή. Το άγαλμα το οποίο ολοκληρώθηκε το 1931-δέκα χρόνια μετά την έναρξη της κατασκευής του- και είναι μια από τις μεγαλύτερες αλλαγές στην πόλη.

Παρίσι

7 71

Τραβηγμένη από τον Πύργο του Άιφελ το 1889 η πρώτη φωτογραφία είναι πάνω από 120 ετών. Δεξιά φαίνεται η μεγάλη ανοικοδόμηση με πολλά από τα αξιοθέατα ωστόσο να είναι ήδη κατασκευασμένα.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

1
σχόλιο
  1. avatar PREDATOR

    άμα βάζατε και το Ντουμπάι...εκεί να δεις \"αλλαγή\"

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει