Το ξενοδοχείο Nishiyama Onsen Keiunkan στην Ιαπωνία είναι και μνημείο καθώς χρονολογείται από 705 μΧ! Το άνοιξε τότε ο Fujiwara Mahito και μπορεί η μορφή του να έχει αλλάξει αλλά η λειτουργία του συνεχίζεται εδώ και… 1300 χρόνια από τους απογόνους του, συνολικά 52 γενιές!

Για να συνειδητοποιήσει κανείς την ηλικία του ξενοδοχείου αρκεί να σκεφτεί πως ξεκίνησε να λειτουργεί περίπου 300 χρόνια πριν φτάσουν οι Βίκινγκς στην Αμερική και 225 χρόνια πριν την ίδρυση του βασιλείου της Αγγλίας.

Με τέτοια ηλικία δεν είναι έκπληξη που το ξενοδοχείο κατέχει ρο ρεκόρ Γκίνες. Το αστείο είναι πως και το δεύτερο παλαιότερο ξενοδοχείο του κόσμου ιδρύθηκε μόλις… 13 χρόνια αργότερα και βρίσκεται επίσης στην Ιαπωνία.

Εκτιμάται πως σχεδόν… όλοι έκαναν κάποια στιγμή ένα πέρασμα από το Keiunkan: από πολιτικούς ως σαμουράι. Οι περισσότεροι έρχονταν για τον ίδιο σκοπό: τις θερμές πηγές του ξενοδοχείου, που ρέουν από το άνοιγμά του έως σήμερα.

Ο παράγοντας που επηρέασε τη μακροβιότητα του ξενοδοχείου φαίνεται πως είναι η οικογενειακή εμπειρία και αυθεντία στη διαχείριση και διοίκησή του. Στο Trip Advisor οι περισσότερες κριτικές κινούνται στις αξιολογήσεις από «άριστα» έως «πολύ καλά».

Το ξενοδοχείο δεν είναι ιδιαίτερα μεγάλο και ανακαινίστηκε το 1997. Διαθέτει 37 δωμάτια- μερικά με ανοιχτά λουτρά κι άλλα με πλατφόρμα για παρατήρηση του φεγγαριού- καραόκε μπαρ και εστιατόριο που σερβίρει τοπικές λιχουδιές.

Το κόστος διαμονής ξεκινά από περίπου τα 440 δολάρια τη βραδιά.

Koshu1 Koshu2 Koshu3 Koshu4 Koshu5 Koshu6 Koshu7

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.