Όλοι ξέρουμε πως το «13» θεωρείται ένας γρουσούζικος αριθμός, ειδικά σε πολλές χώρες του δυτικού κόσμου. Αυτο, που ενδεχομένως δεν γνωρίζουν πολλοί, είναι πως ορισμένες αεροπορικές εταιρίες δεν διαθέτουν στα αεροπλάνα σειρά θέσεων με τον αριθμό αυτό.

Μία αεροσυνοδός, η Henny Lim, εξηγεί μέσα από το TikTok τον λόγο της «εξαφάνισής» του «13».

Όπως λέει και η ίδια «σε πολλούς πολιτισμούς, ο αριθμός 13 συνδέεται με κακή τύχη». Γι’ αυτό, οι περισσότερες αεροπορικές εταιρείες προτιμούν να αποφεύγουν να τροφοδοτήσουν τις δεισιδαιμονίες των πελατών τους, αφαιρώντας τον συγκεκριμένο αριθμό από τα σχέδια θέσεων

Όπως εξηγεί η αεροσυνοδός, οι αριθμοί των σειρών μεταπηδούν από το 12 στο 14 και στις δύο πλευρές του αεροπλάνου. Πρόκειται για μια πρακτική που ακολουθούν πολλές διεθνείς αεροπορικές εταιρείες για να «αναγνωρίσουν την γρουσουζιά και τις δεισιδαιμονίες που περιβάλλουν τον αριθμό».

«Οι τυχεροί και οι άτυχοι αριθμοί διαφέρουν μεταξύ των πολιτισμών – για παράδειγμα, ο αριθμός επτά θεωρείται τυχερός στις δυτικές χώρες, αλλά θεωρείται άτυχος στην Κίνα, το Βιετνάμ και την Ταϊλάνδη», αποκαλύπτει επίσης η αεροσυνοδός.