Ένα σκηνικό βγαλμένο από τα παραμύθια θα ζήσει όποιος επισκεφθεί την πρωτεύουσα της Εσθονίας, Ταλίν. Πρόκειται για μία από τις ωραιότερες πόλεις της Ευρώπης και όσοι την γνωρίζουν από κοντά, παραδέχονται πως δεν θέλουν να φύγουν ποτέ, ενώ δεν είναι τυχαίο ότι τα τελευταία χρόνια, αποτελεί έναν ανερχόμενο τουριστικό προορισμό.

Το Ταλίν «κλέβει» την παράσταση με τα ιστορικά κτίρια στην Παλιά Πόλη, που χρονολογείται από τον 13ο αιώνα, δικαιολογώντας την ένταξή του στη λίστα Μνημείων Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO. Η παλιά πόλη χωρίζεται σε δύο γειτονιές, το παλιό εμπορικό κέντρο All-linn που είναι γεμάτο εκκλησίες, μεσαιωνικά σπίτια και χαλαρά μπαρ, και την παλιά αριστοκρατική συνοικία Toompea, όπου δεσπόζει ο περίτεχνος ρωσικός καθεδρικός ναός. Οι βόλτες στους στενούς πλακόστρωτους δρόμους θα σας ταξιδέψουν σε αλλοτινές εποχές.

Στα αξιοθέατα που θα δείτε από κοντά και θα σας εντυπωσιάσουν, συγκαταλέγεται ο πύργος Kiek in de Kök που είναι σήμερα μουσείο. Στον πύργο θα δείτε τείχη, κανόνια και διάφορα εκθέματα που αφορούν το έγκλημα και την τιμωρία, αλλά και τη ζωή στο Ταλίν μερικούς αιώνες πριν. Το Kiek in de Kök αποτελεί, επίσης, σημείο εκκίνησης για όλους τους επισκέπτες που θέλουν να μάθουν για τα κρυμμένα τούνελ που βρίσκονται κάτω από τις οχυρές θέσεις του λόφου.

Αν θέλετε να θαυμάσετε την πόλη από ψηλά και να βγάλετε τις πιο εντυπωσιακές φωτογραφίες, τότε πηγαίνετε μέχρι το Kohtuotsa στην ανατολική γωνία του λόφου Toompea. Στο λόφο Toompea, θα συναντήσετε τον Ρώσικο Ορθόδοξο Καθεδρικό Ναό του Αλέξανδρου Νέφσκι που χτίστηκε το 1900 και αποτελεί τη μεγαλύτερη και πιο πολυτελή ορθόδοξη εκκλησία της πόλης, με το πιο δυνατό… καμπαναριό.

Τέλος, αν βρεθείτε στο Ταλίν, μπορείτε να επισκεφτείτε και το Ελσίνκι, καθώς η φιλανδική πρωτεύουσα απέχει με το πλοίο περίπου δύο ώρες, ενώ εκτελούνται καθημερινά δρομολόγια.

Δείτε τις φωτογραφίες:

Ταλίν
Ταλίν
Ταλίν
Ταλίν
Ταλίν