Κάθε χρόνο μεταξύ Μαρτίου και Απριλίου, στην Ιαπωνία λαμβάνει χώρα ένα απίστευτο θέαμα που θυμίζει πίνακα ζωγραφικής. Είναι η περίοδος που ανθίζουν οι κερασιές κι ένα ροζ βέλο με άνθη καλύπτει τη χώρα «Ανατέλλοντος Ηλίου» από άκρη σε άκρη.

Οι εικόνες είναι μαγευτικές και ήδη από τον όγδοο αιώνα τα μέλη της περίφημης αυτοκρατορικής αυλής της Ιαπωνίας σταματούσαν τον περίπατο τους προκειμένου να απολαύσουν τα πανέμορφα λουλούδια των ανθισμένων κερασιών, τις λεγόμενες sakura στην ιαπωνική παράδοση. Στη συνέχεια απολάμβαναν το γεύμα τους κάτω από τα δέντρα, κάνοντας πικ νικ και διαβάζοντας ποίηση.

Σήμερα, στην Ιαπωνία την περίοδο αυτή, καταφτάνουν επισκέπτες από όλο τον κόσμο για να δουν από κοντά αυτές τις απίστευτες εικόνες. Όταν η ανθοφορία έχει πλέον επιβεβαιωθεί από μια ομάδα ειδικών επιμελητών, οι Ιάπωνες ξεκινούν ένα από τα αγαπημένα τους χόμπι, το hanami, το οποίο κυριολεκτικά σημαίνει «κοιτάζω τα λουλούδια». Η όλη διαδικασία περιλαμβάνει φαγητό και φιλοσοφικές συζητήσεις κάτω από τα δέντρα, ενώ παράλληλα θαυμάζουν τα μαγευτικά λουλούδια.

Η ανθοφορία έχει ήδη ξεκινήσει και αναμένεται να ολοκληρωθεί στα μέσα Απριλίου. Στο Τόκιο ντόπιοι κι επισκέπτες θα μπορέσουν να απολαύσουν τις sakura το διάστημα 24 -31 Μαρτίου, στο Κιότο από 25 Μαρτίου έως 2 Απριλίου και στην Οσάκα από 27 Μαρτίου έως 3 Απριλίου.

Δείτε τις απίστευτες εικόνες από προηγούμενες χρονιές

Ιαπωνία
Ιαπωνία
Ιαπωνία
Ιαπωνία
Ιαπωνία
Ιαπωνία