H Star Alliance, για 4η συνεχόμενη χρονιά, αναδείχθηκε κορυφαία αεροπορική συμμαχία στον κόσμο στα World Travel Awards 2023. Η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων έγινε σε μια εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο εμβληματικό Burj Al Arab, στο Ντουμπάι, την 1η Δεκεμβρίου 2023.

Τον Αύγουστο του 2023, το Lounge της Star Alliance στο Λος Άντζελες απέσπασε τον τίτλο του «κορυφαίου Lounge» της Βόρειας Αμερικής, για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά, στο πλαίσιο βραβείων της ίδιας διοργάνωσης, ενισχύοντας περαιτέρω τη θέση της Star Alliance ως ηγέτιδα στη φιλοξενία στα Lounges αεροδρομίων.

Εκφράζοντας την ευγνωμοσύνη του για αυτές τις διακρίσεις, o κ. Θεόδωρος Παναγιωτούλιας, Διευθύνων Σύμβουλος της Star Alliance, δήλωσε: «Είναι πραγματικά τιμή μας που λαμβάνουμε στα World Travel Awards, για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά, το βραβείο της καλύτερης αεροπορικής συμμαχίας στον κόσμο που παρέχει υψηλού επιπέδου ταξιδιωτικές εμπειρίες.»

Ο κ Παναγιωτούλιας συνέχισε: «Η επιτυχία μας γίνεται εφικτή, όχι μόνο από τη σκληρή δουλειά των εργαζομένων μας σε όλο το δίκτυο, αλλά και από την ακλόνητη εμπιστοσύνη και υποστήριξη που μας δείχνουν οι επιβάτες μας. Είμαστε ευγνώμονες για την εμπιστοσύνη που δείχνουν τόσο σε εμάς, όσο και στις αεροπορικές εταιρείες-μέλη μας.»

Τα 30α World Travel Awards στοχεύουν στην αναγνώριση, την επιβράβευση και τον εορτασμό της αριστείας στον τομέα της τουριστικής βιομηχανίας, του τουρισμού και της φιλοξενίας. Οι νικητές καθορίζονται από μια παγκόσμια ψηφοφορία, στην οποία συμμετέχουν όχι μόνο στελέχη του τουριστικού τομέα, αλλά και το ίδιο το επιβατικό κοινό.

Ο Ιδρυτής των World Travel Awards, Graham E Cooke, δήλωσε: «Συγχαρητήρια στην Star Alliance για τη διάκρισή της ως η καλύτερη αεροπορική συμμαχία παγκοσμίως για το 2023. Πρόκειται για ένα αξιοσημείωτο επίτευγμα που αποδεικνύει ότι, η Star Alliance συνεχίζει να είναι το σημείο αναφοράς στον αεροπορικό κλάδο. Η δέσμευση της Star Alliance αποτελεί πηγή έμπνευσης για όλους μας.»

Εκτός από το βραβείο που απέσπασε η Star Alliance σε επίπεδο αεροπορικής συμμαχίας, αρκετές αεροπορικές εταιρείες-μέλη της, έλαβαν μεμονωμένες διακρίσεις που αναδεικνύουν περεταίρω τη δύναμη και την υπεροχή της συμμαχίας και των αεροπορικών εταιρειών-μελών της στην παροχή υψηλής ποιότητας υπηρεσιών στου επιβάτες.