Δεν είναι λίγοι εκείνοι που στις διακοπές τους ανυπομονούν για τη βαβούρα των μητροπόλεων του κόσμου και τα πλήθη που πάνε κι έρχονται.

Άλλοι πάλι θέλουν το ακριβώς αντίθετο: να βρεθούν στην άκρη του κόσμου, μακριά από φασαρία και συνωστισμό.

Για αυτούς το  Conde Nast Traveller ξεχωρίζει και παρουσιάζει τα πιο απομονωμένα ξενοδοχεία στον κόσμο για το 2017.

Amangiri, Γιούτα, ΗΠΑ

Australia2

Σε αυτή την απόκοσμη γωνιά της Γιούτα ξεπηδά μέσα από την έρημο το Amangiri με την πισίνα του να ακουμπά σε βράχο ηλικίας 164 εκατομμυρίων χρόνων.

Australia1

Για όσους αναζητούν ηρεμία και ξεκούραση, ο έναστρος ουρανός εξασφαλίζει άφθονο «καμβά» για ενδοσκόπηση ενώ οι πιο περιπετειώδεις θα έχουν την ευκαιρία να εξερευνήσουν τα γειτονικά φαράγγια και τη λίμνη Powell.

Berkeley River Lodge, Δυτική Αυστραλία

Australia3

Εδώ η απομόνωση αποτελεί δέσμευση κι έτσι το εν λόγω κατάλυμα της Αυστραλίας είναι προσιτό μόνο από αέρος. Για να φτάσουν σε μία από τις είκοσι βίλες, οι επισκέπτες θα πρέπει να χρησιμοποιήσουν ελικόπτερο ή «αεροταξί».

Αφού εγκατασταθούν, ενημερώνονται πως είναι καλό να περιορίσουν τις βουτιές τους μόνο σε ένα κοντινό ρυάκι καθώς τόσο στον ποταμό όσο και στη θάλασσα, στην οποία «βλέπουν» τα υπνοδωμάτιά τους, αφθονούν κροκόδειλοι και καρχαρίες.

Titilaka, Λίμνη Τιτικάκα, Περού 

Australia4

Σε αυτό το «κόσμημα» του Περού οι επισκέπτες θα απολαύσουν ανεμπόδιστη θέα στη λίμνη Τιτικάκα μέσα από τα παράθυρα του ξενοδοχείου που καλύπτουν ολόκληρους τοίχους, από το δάπεδο έως την οροφή.

Australia5

Στις δραστηριότητες που προσφέρει το ξενοδοχείο συμπεριλαμβάνονται βόλτα στη λίμνη με καταμαράν και επίσκεψη σε ιστορικό χώρο της περιοχής.

Jawai, Ρατζαστάν, Ινδία

Australia6

Μεγάλα αιλουροειδή και άνθρωποι ζουν αρμονικά σε αυτή τη γωνιά του Ρατζαστάν, στην Ινδία. Σύμφωνα με το περιοδικό, δεν είναι σπάνιο τίγρεις να περιφέρονται κοντά σε αυτές τις πολυτελείς σουίτες.

Singita Sabora Tented Camp, Grumeti, Τανζανία

Australia7

Ιδανικός προορισμός για όποιον θέλει να «χαθεί» στη φύση με ανοιχτό το ενδεχόμενο να βρεθεί και τετ-α-τετ με την άγρια ζωή. Οι εννέα σκηνές του Singita Sabora βρίσκονται στο μεταναστευτικό μονοπάτι καταφυγίου θηραμάτων.

Australia8