Το ήσυχο και γραφικό ψαροχώρι της Σαγιάδας αποτελεί ένα κρυμμένο μυστικό της Ελλάδας, που λίγοι ταξιδιώτες έχουν ανακαλύψει.

Η Σαγιάδα είναι χτισμένη δίπλα στις εκβολές του ποταμού Καλαμά, ακριβώς απέναντι από την πόλη της Κέρκυρας και δημιουργήθηκε μετά το 1943, όταν οι Γερμανοί πυρπόλησαν την άλλοτε σημαντική για τη γεωγραφική της θέση, κωμόπολη, την Παλαιά Σαγιάδα και οι κάτοικοι της, αναγκάστηκαν να κατέβουν κοντά στο λιμανάκι της περιοχής, το Σκάλωμα.

Στο τέλος του 190υ αιώνα, οι Ευρωπαίοι τουριστικοί πράκτορες την ανέδειξαν ως προορισμό κρουαζιέρας εκείνης της εποχής, στην περιοχή του Ιονίου.

Η μεταφορά των τουριστών στην ακτή από το ατμόπλοιο, γινόταν με βάρκες ενώ οι κρουαζιέρες γίνονταν μέχρι και τις αρχές του 20ου αιώνα.

Το Σκάλωμα, είναι περισσότερο γνώριμο σε όσους κάνουν διακοπές με σκάφη αναψυχής στο Ιόνιο, γιατί στα ταβερνάκια που λειτουργούν πάνω στην λιθόστρωτη λωρίδα στεριάς, που μπαίνει μέσα στην θάλασσα, πάντα θα γευτούν, φρέσκο ψάρι και νόστιμα θαλασσινά.

Ο εγκαταλελειμμένος οικισμός της Παλιάς Σαγιάδας έχει σήμερα να δείξει στον επισκέπτη, αξιόλογα δείγματα παραδοσιακής αρχιτεκτονικής και μία πανοραμική θέα στο Ιόνιο. Ο επισκέπτης θα περπατήσει σε λιθόστρωτα καλντερίμια, σε αλώνια, θα θαυμάσει παλιές εκκλησίες και οικήματα με ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Χρειάζονται μόνο 10 λεπτά με το αυτοκίνητο για να φτάσεις από το Σκάλωμα στον παλιό οικισμό, που στέκει στην πλαγιά του ομώνυμου βουνού από την αρχαιότητα.

Δίπλα από το λιμανάκι, στο Σκάλωμα, η λωρίδα της στεριάς δημιουργεί μια μικρή λιμνοθάλασσα, όπου πριν λίγα χρόνια οι κάτοικοι της περιοχής ανακάλυψαν τις ιαματικές ιδιότητες της λάσπης του βυθού, όμως η προσπάθεια αξιοποίησης δεν έχει αποτέλεσμα.

Η περιοχή της Σαγιάδας, είναι τόπος που δεν έχει ακόμη αγγίξει η τουριστική ανάπτυξη, γι αυτό και δεν υπάρχει ξενοδοχείο, παρά ελάχιστα καταλύματα για διανυκτέρευση.

Η γαλήνη του τοπίου, το ηλιοβασίλεμα του Ιονίου και το μικρό λιμανάκι, το Σκάλωμα, με τα πολύχρωμα καΐκια, αποτελούν το απόλυτο καταφύγιο.

Που να μείνετε: 
 
Οργανώστε την απόδραση σας στη Σαγιάδα και κλείστε ξενοδοχεία στην καλύτερη τιμή μέσω της Μηχανής αναζήτησης και σύγκρισης ξενοδοχειακών τιμών HotelsCombined.gr