Το παρκάρισμα γίνεται παιχνιδάκι

Το αναδιπλούμενο και τηλεχειριζόμενο ηλεκτρικό σούπερ μίνι Armadillo-T!


ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑMOBILE
13:47
22/08/2013
Το παρκάρισμα γίνεται παιχνιδάκι
4
loading

Λύση στο πιεστικό αστικό πρόβλημα της έλλειψης χώρων στάθμευσης αποπειράθηκαν να δώσουν κορεάτες μηχανικοί, παρουσιάζοντας το ηλεκτρικό πρωτότυπο Armadillo-T.

Κατασκευασμένο από την ερευνητική ομάδα του πρωτοποριακού Ινστιτούτου Επιστημών και Τεχνολογίας της Κορέας (KAIST), το Armadillo-T προωθείται ως το πολυχρηστικό σούπερ μίνι που κάνει τις αστικές μετακινήσεις διασκεδαστικές.

Είναι αυστηρά διθέσιο, εφοδιασμένο με μια μικρή μπαταρία 13,6 kW, που του δίνει πενιχρή αυτονομία 100 χιλιομέτρων, ενώ το κοντέρ του τερματίζει λίγο κάτω από τα 65 χλμ/ώρα.

Κι ενώ τα τεχνικά χαρακτηριστικά δεν συγκινούν σίγουρα κανέναν, η πραγματική δύναμη του 450 κιλών ηλεκτρικού θαύματος επαφίεται στις αναδιπλούμενες ικανότητές του: το Armadillo συρρικνώνεται από τα 280 εκατοστά του σε μόλις 165!

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι χωράνε τρία Armadillo σε μια κανονική θέση παρκαρίσματος, με λίγη βοήθεια βέβαια από το smartphone του ιδιοκτήτη: μόλις βρει την πολυπόθητη θεσούλα, ο χαρούμενος ιδιοκτήτης εξέρχεται του οχήματος και μέσω εφαρμογής για κινητά τηλέφωνα συρρικνώνει το όχημά του, παρκάροντάς το κατόπιν μέσω τηλεχειρισμού!

Χάρη στο πολύ μικρό μεταξόνιο και τους 4 ανεξάρτητα ελεγχόμενους τροχούς, ο τηλεχειρισμός του είναι παιχνιδάκι, αφού το ηλεκτρικό Armadillo μπορεί ακόμα και να περιστραφεί επιτόπου κατά 360 μοίρες.

Απολαύστε το πειραματικό πρωτότυπο στο βίντεο, γιατί πιθανότατα δεν θα το δούμε ποτέ στον δρόμο...

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

4
σχόλια
 1. avatar Lazaros Arsenidis

  άντε και να παρκαρη κανένας από πίσω ,να do πως θα φυγής ..

 2. avatar Vasilis ‘Pentse’

  ποπο να κλείσει και να είσαι ακόμα μέσα!!!

 3. avatar Γκιοζης Καρας

  Να ένα οχημα που ποτε δεν προκειται
  να δουμε σε ταινια του 007!!

 4. avatar RK

  Είναι φοβερά τυπάκια αυτοί οι Κορεάτες τελικά!!!

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει