Λύση στο πιεστικό αστικό πρόβλημα της έλλειψης χώρων στάθμευσης αποπειράθηκαν να δώσουν κορεάτες μηχανικοί, παρουσιάζοντας το ηλεκτρικό πρωτότυπο Armadillo-T.

Κατασκευασμένο από την ερευνητική ομάδα του πρωτοποριακού Ινστιτούτου Επιστημών και Τεχνολογίας της Κορέας (KAIST), το Armadillo-T προωθείται ως το πολυχρηστικό σούπερ μίνι που κάνει τις αστικές μετακινήσεις διασκεδαστικές.

Είναι αυστηρά διθέσιο, εφοδιασμένο με μια μικρή μπαταρία 13,6 kW, που του δίνει πενιχρή αυτονομία 100 χιλιομέτρων, ενώ το κοντέρ του τερματίζει λίγο κάτω από τα 65 χλμ/ώρα.

Κι ενώ τα τεχνικά χαρακτηριστικά δεν συγκινούν σίγουρα κανέναν, η πραγματική δύναμη του 450 κιλών ηλεκτρικού θαύματος επαφίεται στις αναδιπλούμενες ικανότητές του: το Armadillo συρρικνώνεται από τα 280 εκατοστά του σε μόλις 165!

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι χωράνε τρία Armadillo σε μια κανονική θέση παρκαρίσματος, με λίγη βοήθεια βέβαια από το smartphone του ιδιοκτήτη: μόλις βρει την πολυπόθητη θεσούλα, ο χαρούμενος ιδιοκτήτης εξέρχεται του οχήματος και μέσω εφαρμογής για κινητά τηλέφωνα συρρικνώνει το όχημά του, παρκάροντάς το κατόπιν μέσω τηλεχειρισμού!

Χάρη στο πολύ μικρό μεταξόνιο και τους 4 ανεξάρτητα ελεγχόμενους τροχούς, ο τηλεχειρισμός του είναι παιχνιδάκι, αφού το ηλεκτρικό Armadillo μπορεί ακόμα και να περιστραφεί επιτόπου κατά 360 μοίρες.

Απολαύστε το πειραματικό πρωτότυπο στο βίντεο, γιατί πιθανότατα δεν θα το δούμε ποτέ στον δρόμο…