Ο Έλον Μασκ μέσω αναρτήσεων στο Twitter κατηγόρησε το WhatsApp ότι παρακολουθεί κρυφά τους χρήστες που χρησιμοποιούν την εφαρμογή, ενώ τόνισε πως πλέον δεν μπορεί να την εμπιστευτεί κάποιος.

Ο ιδρυτής της Tesla εκτόξευσε νέες σπόντες προς τον Μαρκ Ζούκερμπεργκ μετά τις αναφορές του, πως ο δεύτερος ενδέχεται να έχει ανάμειξη στις αμερικανικές εκλογές του 2016.

Έτσι, αναπαρήγαγε το tweet ενός χρήστη, ο οποίος ανέφερε πως άνοιξε ξαφνικά το μικρόφωνο της εφαρμογής και άρχισε να τον καταγράφει.

Επίσης, απάντησε θετικά σε ένα επικριτικό σχόλιο που ανέφερε πως το WhatsApp ανήκει στον Ζούκερμπεργκ, γράφοντας τα εξής:

«Ναι. Μπορεί οι ιδρυτές του WhatsApp να εγκατέλειψαν το Meta/Facebook και να ξεκίνησαν την εκστρατεία διαγραφής του Facebook (#deletefacebook) για να συμβάλουν σημαντικά στην οικοδόμηση της κρυπτογραφημένης υπηρεσίας μηνυμάτων Signal. Αυτό που έμαθαν για το Facebook και τις αλλαγές στο WhatsApp φαίνεται πως δεν τους ικανοποίησε».

Εντούτοις, το WhatsApp απάντησε στις κατηγορίες του, αναφέροντας πως το περιστατικό που αναφέρθηκε συνιστά σφάλμα του Android που δίνει λάθος πληροφορίες στο Privacy Dashboard, «γι’αυτό και έχει ξεκινήσει έρευνα που έχει ζητηθεί από την Google με σκοπό την ταχεία επίλυση».