Η εταιρεία του Μαρκ Ζούκερμπεργκ Meta Inc. (μητρική του Facebook) δεν φείδεται εξόδων όταν πρόκειται για την ασφάλεια της οικογένειάς του, καθώς μια νέα έκθεση αποκάλυψε ότι ο κολοσσός δαπάνησε σχεδόν 27 εκατομμύρια δολάρια για την ασφάλειά του το 2021.

Σύμφωνα με το Bloomberg, ένα νέο αρχείο ασφαλείας δείχνει ότι η Meta Platforms Inc. δαπάνησε 15,2 εκατομμύρια δολάρια για την ασφάλεια του σπιτιού και των προσωπικών ταξιδιών του διευθύνοντος συμβούλου. Επιπλέον, η εταιρεία διέθεσε 10 εκατ. δολάρια σε προ φόρων επίδομα για την ασφάλεια της οικογένειας Ζούκερμπεργκ, καθώς και 1,6 εκατ. δολάρια για την προσωπική χρήση αεροσκαφών.

Οι τεράστιες δαπάνες – οι οποίες ανέρχονται συνολικά σε 26,8 εκατομμύρια δολάρια – αντιπροσωπεύουν αύξηση 6% σε σχέση με όσα δαπάνησε η εταιρεία για την ασφάλεια του Ζούκερμπεργκ το 2020. Έχει αιτιολογηθεί ότι οι υψηλότερες δαπάνες οφείλονται σε μεγάλο βαθμό στη συνεχιζόμενη πανδημία COVID-19.

Στο αρχείο ασφαλείας, η Meta δικαιολόγησε τον μεγάλο λογαριασμό ασφαλείας εξηγώντας ότι η ταυτότητα του Ζούκερμπεργκ είναι συνώνυμη με την εταιρεία, γεγονός που τον ανοίγει σε μεγαλύτερο κίνδυνο από άλλους διευθύνοντες συμβούλους.

«Ο ρόλος του κ. Ζούκερμπεργκ τον φέρνει σε μοναδική θέση: Είναι συνώνυμος με τη Meta»

Μαρκ Ζούκερμπεργκ και Meta

«Πιστεύουμε ότι ο ρόλος του κ. Ζούκερμπεργκ τον φέρνει σε μοναδική θέση: είναι συνώνυμος με τη Meta και, ως εκ τούτου, το αρνητικό συναίσθημα σχετικά με την εταιρεία μας συνδέεται άμεσα με τον κ. Ζούκερμπεργκ και συχνά μεταφέρεται σε αυτόν», έγραψε η Meta στην κατάθεση.

«Ο κ. Ζούκερμπεργκ είναι ένα από τα πιο αναγνωρισμένα στελέχη στον κόσμο, σε μεγάλο βαθμό ως αποτέλεσμα του μεγέθους της βάσης χρηστών μας και της συνεχούς έκθεσής μας στην παγκόσμια προσοχή των μέσων μαζικής ενημέρωσης, της νομοθεσίας και των ρυθμιστικών αρχών», συνέχισε η εταιρεία.

Όπως επισημαίνει το Protocol, το κόστος της ασφάλειας του Ζούκερμπεργκ έρχεται σε πλήρη αντίθεση με το πόσα ξοδεύουν παρόμοιες εταιρείες για την ευημερία του διευθύνοντος συμβούλου τους.

Μαρκ Ζούκερμπεργκ

Δίπλα στη Meta, η Google πληρώνει έναν από τους μεγαλύτερους λογαριασμούς ασφαλείας για τον διευθύνοντα σύμβουλό της Sundar Pichai με 4,3 εκατομμύρια δολάρια, ενώ το Snapchat πλήρωσε 2,3 εκατομμύρια δολάρια για την ασφάλεια του Evan Spiegel και η Amazon πλήρωσε 1,6 εκατομμύρια δολάρια για τον Jeff Bezos.

Η ασφάλεια του Ζούκερμπεργκ κοστίζει περισσότερο από ό,τι όλοι οι προαναφερθέντες διευθύνοντες σύμβουλοι μαζί. Δεδομένου όμως ότι η Tesla Inc. δεν αποκαλύπτει πόσα ξοδεύει για τους λογαριασμούς ασφαλείας του CEO Elon Musk, μπορεί να είναι συγκρίσιμα με την Meta.

Ο Ζούκερμπεργκ δεν είναι το μόνο στέλεχος της Meta που κοστίζει στην εταιρεία μια μικρή περιουσία για την ασφάλεια. Έχει επίσης αναφερθεί ότι η ασφάλεια της COO Sheryl Sandberg κόστισε 9 εκατομμύρια δολάρια μόνο πέρυσι. Επιπλέον, έλαβε επίσης 2,3 εκατομμύρια δολάρια για προσωπικά ταξίδια και ιδιωτικά αεροσκάφη.