Η Accusonus βρίσκεται στο «στόχαστρο» του Facebook για 100 εκατ. ευρώ, καθώς η Meta Platforms θέλει να κάνει το επόμενο βήμα στο τομέα της τεχνολογίας.

Δημοσίευμα της εφημερίδας «Καθημερινή», τονίζει ότι ο αμερικανικός κολοσσός βρίσκεται σε προχωρημένες συζητήσεις, με τις υπογραφές να αναμένονται να πέσουν μέσα στις επόμενες μέρες.

Μάλιστα, το Facebook προκειμένου να εξαγοράσει την ελληνική startup προηγμένης ηχητικής τεχνολογίας , προσφέρει 100 εκατ. ευρώ για να πάρει το 100% από τους ιδρυτές και μετόχους της, Αλέξανδρο Τσιλφίδη, Ηλία Κοκκίνη, και Μιχάλη Τζάννε.

Σημειώνεται, πως η Accusonus έχει έδρα στις ΗΠΑ, ενώ διατηρεί γραφεία σε Αθήνα και Πάτρα, ενώ το λογισμό που παράγει χρησιμοποιείται σε εφαρμογές της Adobe για την αφαίρεση του θορύβου και της αντήχησης σε αρχεία ήχου.

Υπενθυμίζεται, ότι από τον Σεπτέμβριο στελέχη της Meta Platforms ήρθαν σε επαφή με την ελληνική κυβέρνηση προκειμένου να αξιολογήσουν την προοπτική να ιδρύσουν θυγατρική στην Ελλάδα.

Τις σχετικές συζητήσεις και τα ερωτήματα ανέλαβε να συντονίσει και να απαντήσει επιτελείο της κυβέρνησης υπό τη διεύθυνση του επικεφαλής του οικονομικού γραφείου του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, Αλέξη Πατέλη.

Οι συζητήσεις περιλάμβαναν αναλυτικές παρουσιάσεις τόσο του φορολογικού και εργατικού πλαισίου στην Ελλάδα όσο και της ασφαλιστικής κάλυψης και των παροχών και κινήτρων που έχουν ήδη νομοθετηθεί για να προσελκύσουν αλλοδαπούς εργαζομένους και εταιρείες να μετεγκατασταθούν και να εργάζονται στη χώρα.