Στο βιβλίο καταγραφής των παγκόσμιων ρεκόρ Γκίνες βλέπει πια η Πόλη του Μεξικού να φιγουράρει το όνομά της καθώς διαθέτει το μεγαλύτερο δίκτυο σύνδεσης στο ίντερνετ στον κόσμο.

Η Πόλη του Μεξικού, η πρωτεύουσα μιας χώρας 128 εκατομμυρίων κατοίκων, είναι αυτή με το μεγαλύτερο δίκτυο σύνδεσης στο ίντερνετ στον κόσμο, χάρη στα πολλά δημόσια και δωρεάν σημεία πρόσβασης σε wifi, όπως ανακοίνωσε χθες, Τετάρτη (10/11), το βιβλίο καταγραφής παγκόσμιων ρεκόρ Γκίνες.

Το πιστοποιητικό αυτό δόθηκε επισήμως στην δήμαρχο της πρωτεύουσας του Μεξικού, Κλαούντια Σάινμπαουμ, η οποία μπορεί να γίνει η πρώτη γυναίκα πρόεδρος στην ιστορία της χώρας το 2024, σύμφωνα με πολλούς αναλυτές.

Η Πόλη του Μεξικού, η οποία έχει 9,2 εκατομμύρια κατοίκους, διαθέτει 21.500 σημεία πρόσβασης σε wifi (hotspots) που είναι δημόσια και δωρεάν, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Γκίνες για την Λατινική Αμερική Κάρλος Τάπια σε τελετή που έγινε εκεί όπου βρίσκεται ο Άγγελος της Ανεξαρτησίας, το γνωστό μνημείο της ανεξαρτησίας στην καρδιά της μεξικανικής πρωτεύουσας.

Ίντερνετ σύνδεση

Η διάκριση αυτή επιβραβεύει την πολιτική «δικαίωμα στο ίντερνετ για όλους» είπε η Σάινμπαουμ όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων αναφερόμενη στις φτωχές οικογένειες που δεν έχουν συνδρομή στο σπίτι.

Το Μεξικό διαθέτει 55 εκατομμύρια φτωχούς

Το Μεξικό, η 15η μεγαλύτερη οικονομία στον κόσμο, έχει 55 εκατομμύρια φτωχούς (43,9% του πληθυσμού του), 3,8 εκατομμύρια περισσότερα από το 2018, σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη του Εθνικού Συμβουλίου Αξιολόγησης της Πολιτικής Κοινωνικής Ανάπτυξης (Coneval). Η έρευνα αυτή αμφισβητείται από την κυβέρνηση.

Μέλος του κυβερνώντος κόμματος Morena, η Σάινμπαουμ θεωρείται η διάδοχος του προέδρου Άντρες Μανουέλ Λόπες Ομπραδόρ, σύμφωνα με πολλούς πολιτικούς αρθρογράφους.

Στο Μεξικό τα σημεία σύνδεσης βρίσκονται κυρίως στα δημόσια μέσα μεταφοράς. Οι συνδέσεις είναι υπερφορτωμένες μερικές φορές.

Όταν η πανδημία του νέου κορονοϊού βρισκόταν στην κορύφωσή της, οι μαθητές μπορούσαν να παρακολουθήσουν τα μαθήματά τους τα οποία γινόντουσαν μέσω ίντερνετ χάρη στο δωρεάν wifi από τον Μάρτιο του 2020 ως τον Σεπτέμβριο του 2021.