Εξωσκελετός σηκώνει παράλυτη από το αναπηρικό καροτσάκι

Ο πρώτος εξωσκελετός καμωμένος από 3D printer δείχνει τις ασύλληπτες δυνατότητες της νέας τεχνολογίας!


ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
8:31
26/02/2014
Εξωσκελετός σηκώνει παράλυτη από το αναπηρικό καροτσάκι
5
loading

Ήταν το 1992 όταν η Amanda Boxtel υπέστη ατύχημα και έμεινε έτσι παράλυτη από τη μέση και κάτω, με τους γιατρούς να της ανακοινώνουν τα κακά νέα: δεν θα ξαναπερπατούσε ποτέ.

Η τεχνολογία είχε όμως άλλη γνώμη και τους διέψευσε πρόσφατα, με τη βοήθεια του πρώτου τυπωμένου τρισδιάστατα εξωσκελετού, που της επέτρεψε να σηκωθεί από το αναπηρικό καροτσάκι στηριζόμενη και πάλι στα πόδια της!

Το Ekso-Suit που φορά πλέον η Amanda είναι μάλιστα καμωμένο ειδικά για το σώμα της, καθώς η 3D Systems σκάναρε εξονυχιστικά το κορμί της για να διασφαλίσει το γεγονός ότι ο εξωσκελετός θα της κάθεται γάντι, με τα ιδιαίτερα εξαρτήματά του να προσαρμόζονται στις ιδιαίτερες ανάγκες της.

Τα μηχανικά τμήματα της EksoBionics παρέχουν την αυτοματοποίηση της διαδικασίας, επιτρέποντας στη γυναίκα να χρησιμοποιεί και πάλι τα πόδια της (με τη βοήθεια δύο μπαστουνιών)!

Οι τεχνολογίες του 3D scanning και printing ήταν μάλιστα ιδιαιτέρως καθοριστικές στη δημιουργία του εξωσκελετού, ο οποίος χρειάστηκε 3 μήνες για να ολοκληρωθεί, καθώς η πλήρης έλλειψη αίσθησης των ποδιών της απαιτούσε ειδική μέριμνα.

Το ρομποτικό μέλλον της ανθρωπότητας, συνδυαζόμενο με την οικονομική πρωτοπορία της τρισδιάστατης εκτύπωσης, προοιωνίζεται θαύματα...

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

5
σχόλια
 1. avatar duke

  τίποτα δεν χρειάζετε πίστη θέλει ούτε λεφτά ούτε τίποτα .......[...]

 2. avatar Duke

  εμένα μου αρέσει που βλέπω την κοπελιά να χαμογελάει

 3. avatar delta-246

  Πρέπει να έχεις πολλά, πάρα πολλά λεφτά για να περπατήσεις ξανά!!!

  1. avatar kostas

   Και να μη ζεις στη ψωροκωσταινα.

   1. avatar Dexter Bishop

    γιατι ρε παιδια
    δεν δικαιολογει ενα ποσο το ΙΚΑ
    μην γινεστε κακοι

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει