Όταν η Ricoh έριξε στην αγορά το μοντέλο GR III, δεν θα μπορούσε να περιμένει πως η compact φωτογραφική θα γινόταν ορόσημο στην επικράτεια της ερασιτεχνικής φωτογραφίας.

Οι περισσότεροι πίνουν νερό στο όνομα της GR III, που με τον ευρυγώνιο φακό της, τον μεγάλο αισθητήρα, τη φανταστική ποιότητα και την ευκολία στη χρήση λατρεύεται πλέον ως είδωλο.

Η ιαπωνική εταιρία ξαναχτύπησε λοιπόν προσφάτως, θέλοντας να εξαργυρώσει την πρωτόγνωρη απήχηση της GR III, με μια limited edition έκδοση του μοντέλου.

GR III Street Edition τη λέει και η παραγωγή της περιορίζεται στα 3.500 κομμάτια. Ξεχωρίζει από το απλό μοντέλο με αυτόν τον πορτοκαλί δακτύλιο γύρω από τον φακό, αλλά και το σαγρέ γκρι χρώμα που απέκτησε το σώμα από μαγνήσιο.

Η Street Edition έρχεται με δερμάτινο λουράκι και αποσπώμενο viewfinder στα ίδια χρώματα της μηχανής, αλλά και ένα σπέσιαλ «Street Edition» μήνυμα στην LCD οθόνη.

Στο εσωτερικό δεν συναντάμε μεγάλες αλλαγές, παρά κανα-δυο νέες λειτουργίες που θα κυκλοφορήσουν αργότερα στο στάνταρ μοντέλο.

Είναι διαθέσιμη για προπαραγγελίες με τιμές άνω των 1.000 ευρώ…