Βρετανικό μαχητικό πετά με εξαρτήματα από 3D εκτυπωτή

Το Tornado GR4 στην πρώτη πετυχημένη πτήση της νέας εποχής!


ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
8:53
10/01/2014
Βρετανικό μαχητικό πετά με εξαρτήματα από 3D εκτυπωτή
5
loading

Μπορεί τα τρισδιάστατα τυπωμένα όπλα να είναι επισήμως παράνομα στη Βρετανία, αυτό ωστόσο δεν εμπόδισε τις ένοπλες δυνάμεις της χώρας να υιοθετήσουν την τεχνολογία για στρατιωτικούς σκοπούς.

Η αμυντική βιομηχανία BAE Systems δήλωσε ότι τον Δεκέμβριο του 2013 ένα βρετανικό μαχητικό Tornado GR4 έκανε τις πρώτες πετυχημένες πτήσεις με εξαρτήματα που κατασκευάστηκαν σε 3D printer!

Τα μεταλλικά τμήματα φτιάχτηκαν από την BAE στη βάση της Βασιλικής Αεροπορίας στο Νόρφολκ ανοίγοντας νέους ορίζοντες για την αεροπορία, καθώς η τεχνολογία της τρισδιάστατης εκτύπωσης μπορεί να περιορίσει δραστικά το κόστος συντήρησης των αεροσκαφών της RAF.

Τα εξαρτήματα (προστατευτικός εξοπλισμός) κόστισαν «ψίχουλα» -λιγότερο από 120 ευρώ- για να κατασκευαστούν, γεγονός που έχει δραστικές συνέπειες στην επιχειρησιακή ετοιμότητα της αεροπορίας, καθώς και ο χρόνος παραγωγής μειώνεται καθοριστικά.

Η τεχνολογία της τρισδιάστατης εκτύπωσης έχει ήδη δείξει τις ασύλληπτες προοπτικές της, καθώς μόλις πέρυσι (Αύγουστος 2013) η NASA είχε ανακοινώσει ότι χρησιμοποίησε εξάρτημα κατασκευασμένο σε 3D εκτυπωτή για κινητήρα πυραύλου!

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

5
σχόλια
 1. avatar Kats

  Δεν το καταλαβαίνω αυτό το 3D printing....

  1. avatar Ecomo

   έχουμε ένα τρισδιάστατο εκτυπωτή στην εταιρία που δουλεύω. Kανείς ένα σχέδιο στον υπολογιστή, όπως κανείς και με τον κανονικό. Το μελάνι είναι ένα είδος πολύ ανθεκτικού πλαστικού το οποίο λιώνει. Το \"μελάνι\" μπορεί να κινηθεί τρισδιάστατα και αφήνει το πλαστικό στο σημείο που είχες καθορίσει στον σχέδιο. φυσικά μια εκτύπωση ανάλογα το μέγεθος μπορεί να κρατήσει και ώρες

   1. avatar Kats

    Δηλαδή όταν λένε ότι φτοιαχνουν μέχρι και όπλα με τρισδιάστατους εκτυπωτές φαντάζομαι εννούν νερομπιστολα.....
    Thanks για το input πάντως

    1. avatar Hlias Chatzopoulos

     Περιεχουν και μεταλικα κομματια [...]

    2. avatar ΑΚΗΣ

     ΄Οχι φίλε, κανονικότατα όπλα γίνονται με τρισδιάστατο εκτυπωτή. Μάλιστα είναι ιδιαίτερα ανθεκτικά και επειδή δεν είναι μεταλλικά δεν τα εντοπίζουν οι μαγνητικές πύλες στα αεροδρόμια....

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει