Μπορεί τα τρισδιάστατα τυπωμένα όπλα να είναι επισήμως παράνομα στη Βρετανία, αυτό ωστόσο δεν εμπόδισε τις ένοπλες δυνάμεις της χώρας να υιοθετήσουν την τεχνολογία για στρατιωτικούς σκοπούς.

Η αμυντική βιομηχανία BAE Systems δήλωσε ότι τον Δεκέμβριο του 2013 ένα βρετανικό μαχητικό Tornado GR4 έκανε τις πρώτες πετυχημένες πτήσεις με εξαρτήματα που κατασκευάστηκαν σε 3D printer!

Τα μεταλλικά τμήματα φτιάχτηκαν από την BAE στη βάση της Βασιλικής Αεροπορίας στο Νόρφολκ ανοίγοντας νέους ορίζοντες για την αεροπορία, καθώς η τεχνολογία της τρισδιάστατης εκτύπωσης μπορεί να περιορίσει δραστικά το κόστος συντήρησης των αεροσκαφών της RAF.

Τα εξαρτήματα (προστατευτικός εξοπλισμός) κόστισαν «ψίχουλα» -λιγότερο από 120 ευρώ- για να κατασκευαστούν, γεγονός που έχει δραστικές συνέπειες στην επιχειρησιακή ετοιμότητα της αεροπορίας, καθώς και ο χρόνος παραγωγής μειώνεται καθοριστικά.

Η τεχνολογία της τρισδιάστατης εκτύπωσης έχει ήδη δείξει τις ασύλληπτες προοπτικές της, καθώς μόλις πέρυσι (Αύγουστος 2013) η NASA είχε ανακοινώσει ότι χρησιμοποίησε εξάρτημα κατασκευασμένο σε 3D εκτυπωτή για κινητήρα πυραύλου!