Βρισκόμαστε 25 μόλις ημέρες πριν την έναρξη της μεγάλης τεχνολογικής έκθεσης CES 2014 και η Sony, δια στόματος Phil Molyneux, ανοίγει τα χαρτιά της.

Το μεγάλο αφεντικό του τμήματος Sony Electronics δεν αρνείται ότι φέτος η εταιρεία του θα παίξει «όλα της τα λεφτά» στην 4Κ τεχνολογία, προσδοκώντας να κατακτήσει την κορυφαία θέση σε αυτήν την αγορά.

«Θέλουμε να απευθυνθούμε στο κοινό που επενδύει σε premium προϊόντα μεν, αλλά ταυτόχρονα κάνουμε κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να ρίξουμε το κόστος των 4Κ συσκευών», δήλωσε σε πρόσφατη συνέντευξή του ο Molyneux. Και συνέχισε: «Στη CES 2014 θα αποδείξουμε ότι νοιαζόμαστε όχι μόνο για αυτούς που θέλουν να βλέπουν 4Κ υλικό στις οθόνες τους, αλλά και για αυτούς που επιθυμούν να παράγουν αυτό το υλικό στην καθημερινότητά τους».

Με άλλα λόγια, ο Sony Electronics CEO, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να παρουσιαστούν όχι μόνο τηλεοράσεις, αλλά και κάμερες ή ακόμη και smartphones που βιντεοσκοπούν και αναπαράγουν υλικό σε ανάλυση 3.896 x 2.640 pixels. Και μιλάμε, πλέον, για μια τεχνολογία εφαρμοσμένη σε καθημερινά gadgets και όχι σε οικονομικά απρόσιτες συσκευές για λίγους…

Ο έμπειρος αναλυτής Bob O’Donnell σχολίασε με αφορμή τις δηλώσεις του Molyneux: «Η Sony δεν πρόκειται να έχει τεράστια κέρδη από τις 4Κ συσκευές. Ποντάρει, όμως, εκεί για να ξανακερδίσει την παλιά της αίγλη, καθώς αισθάνεται ότι η Apple και η Samsung την έχουν ξεπεράσει». Ενδιαφέρουσα άποψη, που, όμως, σηκώνει πολλή συζήτηση…

Πηγή: thegang.gr