Η επόμενη γενιά των καλωδίων USB βρίσκεται ήδη υπό ανάπτυξη και όπως ανακοινώθηκε επίσημα από το USB 3.0 Promoter Group αναμένονται στην αγορά στα μέσα του 2014.

Ο νέος σχεδιασμός των USB Type-C συνδέσεων θα είναι συμβατός με τις επιταγές των κατασκευαστών ηλεκτρονικών συσκευών, όπως η Intel που θεωρεί ότι οι νέες συνδέσεις ευνοούν την κατασκευή πολύ λεπτότερων και πιο ευέλικτων συσκευών (tablets, laptops, υβριδικά κ.α.).

Ο σχεδιασμός θυμίζει τον αντίστοιχο των Micro-B USB 2.0, αλλά τα βύσματα είναι μικρότερα και επομένως δεν θα είναι συμβατά με τις συσκευές που κυκλοφορούν σήμερα. Για το λόγο αυτό θα κυκλοφορήσουν και αντίστοιχοι αντάπτορες, ώστε να μπορούν όλοι να αξιοποιούν τις δυνατότητες των νέων πρωτοκόλλων.

Επίσης, τα βύσματα δεν θα έχουν μικρότερη πλευρά, με αποτέλεσμα να εφαρμόζουν πάντα σωστά στην υποδοχή, και να μην αναγκάζεστε να το γυρνάτε γύρω-γύρω μέχρι να πετύχετε τη σωστή γωνία!

Στην ίδια ανακοίνωση κρύβεται και η υπόσχεση ότι το πρωτόκολλο USB 3.1 θα είναι έτοιμο το ερχόμενο καλοκαίρι και οι νέοι τύποι συνδέσεων USB Type-C θα αποτελέσουν το ιδανικό του «συμπλήρωμα».

Πηγή: thegang.gr