Η αλλαγή που θ’ απογοητεύσει τους χρήστες του Facebook

Μεγάλη πιθανότητα να έρθουν τα πάνω- κάτω στο δημοφιλές μέσο κοινωνικής δικτύωσης


ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑSOCIAL MEDIA
2:55
04/09/2019
Η αλλαγή που θ’ απογοητεύσει τους χρήστες του Facebook
5
loading

Το Facebook ενδέχεται να μην προβάλει πλέον δημοσίως στην πλατφόρμα του τον αριθμό των «likes» που συνοδεύουν αναρτήσεις των χρηστών του, επιβεβαίωσε σήμερα το μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

Σε αυτήν την περίπτωση, οι χρήστες θα μπορούν να κλικάρουν το εικονίδιο του «like» σε κάποια φωτογραφία, κείμενο ή βίντεο που αναρτάται στην πλατφόρμα, αλλά μόνο ο δημιουργός της ανάρτησης θα γνωρίζει πόσοι άνθρωποι έχουν εκφράσει την «αρέσκεια» τους.

«Σχεδιάζουμε να κρύψουμε τον αριθμό των «likes» στο Facebook», δήλωσε σήμερα στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας εκπρόσωπος του γίγαντα των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Αυτή η σημαντική αλλαγή θα μείωνε σε ένα βαθμό την πίεση των χρηστών να κερδίσουν επιδοκιμασίες και έτσι η προσοχή να μεταφερθεί στο ίδιο το περιεχόμενο της κάθε ανάρτησης, παρά στη δημοτικότητα αυτής.

Το Facebook ήδη δοκιμάζει σε ορισμένες χώρες αυτή τη δυνατότητα στην πλατφόρμα Instagram. Οι χρήστες μπορούν να γνωρίζουν πόσα «likes» έχει αποσπάσει η φωτογραφία που έχουν αναρτήσει και πόσες φορές έχουν προβληθεί τα βίντεό τους, αλλά αυτά τα αριθμητικά στοιχεία δεν εμφανίζονται πλέον δημόσια.

Το Twitter επίσης δοκίμασε αυτή τη μέθοδο, αλλά διαπίστωσε ότι οι χρήστες του μέσου αυτού ενδιαφέρονται λιγότερο για tweets όταν δεν συνοδεύονται από στατιστικά στοιχεία δημοτικότητας τους.

«Όταν αφαιρείς αυτούς τους δείκτες, οι άνθρωποι συμμετέχουν λιγότερο», είχε πει τον Αύγουστο ο Κέιβον Μπέικπουρ, διευθυντής προϊόντων του Twitter, σε συνέντευξη Τύπου στο Σαν Φρανσίσκο.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

5
σχόλια
 1. avatar Chatolias

  Εικονολατρεςςςςςς
  Μετανοειτε

 2. avatar Giorgis

  Πάει κι η "δωρεάν" διαφήμιση μέσω FB. Αν ο άλλος δεν βλέπει likes δεν θα επηρεάζεται το ίδιο.

 3. avatar dimitris goubedinos

  κατη τρεχει στα γηυτηκα

 4. avatar Live News!

  Επιτέλους!!! Η πιο σοφή κίνηση!

  1. avatar Bartender

   Όταν έχεις πεντε λαικ σε κάθε ανάρτηση έτσι σε συμφέρει έτσι λες. Αμε είχες χίλια με χίλια διακοσια που έχω εγώ δε θα έλεγες τα ίδια. Τελείωμενοι και ζηλοφθονοι όλοι σας

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει