Όπως αναμενόταν από την περασμένη εβδομάδα, η Oppo παρουσίασε σήμερα στην Κίνα το 1080p Pha-blet Oppo Find 5, του οποίου τα χαρακτηριστικά είχαν διαρρεύσει εδώ και αρκετό καιρό. Πλέον η εταιρία με επίσημη ανακοίνωση της επιβεβαιώνει τις φήμες που κυκλοφορούσαν το τελευταίο διάστημα.

Όπως ανακοίνωσε λοιπόν η εταιρία, η νέα συσκευή θα διαθέτει οθόνη 5 ιντσών τεχνολογίας Gorilla glass 2 με ανάλυση 1920×1080 και πυκνότητα 441ppi (pixels per inch), τον τετραπύρηνο επεξεργαστή Qualcomm SnapDragon S4 με χρονισμό στα 1,5GHz, 2GB μνήμης RAM, 16GB αποθηκευτικού χώρου (χωρίς τη δυνατότητα επέκτασης),κάμερα 13 megapixel με αισθητήρα CMOS (complimentary metal-oxide semiconductor) και λειτουργικό σύστημα Android 4.1.2 Jelly Bean.

Επίσης, έγινε γνωστό πως η νέα συσκευή θα είναι «ξεκλείδωτη» και συμβατή με τα 3G δίκτυα κινητής τηλεφωνίας T-Mobile, at&t και SIMPLEMobile. Τέλος, όσον αφορά την συνδεσιμότητα, η κινεζική εταιρία εφοδίασε το νέο Find 5 με WiFi, Bluetooth, NFC, GPS, 3G, DLNAκαι δέκτη HSPA+.

Η νέα συσκευή θα κυκλοφορήσει στην Κίνα και την Αμερική στις αρχές του 2013, στην τιμή των 2.998 CNY (499 δολάρια). Ακόμα δεν έχει γίνει γνωστό το αν θα κυκλοφορήσει στην Ευρώπη όμως το επίσημο Δελτίο Τύπου κάνει λόγο για «επιλεγμένες αγορές» και μας κάνει να περιμένουμε μελλοντικές ανακοινώσεις.