Μια ακόμα σημαντική δικαστική «μάχη» έχασε η Apple, σε ιδιαίτερα ακατάλληλη στιγμή για την εταιρεία. Όχι όμως απέναντι στη Samsung ή σε κάποια άλλη «ισχυρή» εταιρεία, αλλά απέναντι στη μεξικάνικη iFone.

Όπως καταλάβατε, το θέμα της δίκης ήταν η ονομασία της εταιρείας και της συσκευής της Apple. Το πρόβλημα είναι πως η μεξικάνικη εταιρεία είχε κατοχυρώσει τα δικαιώματα χρήσης του ονόματος «iFone» το 2003, τέσσερα χρόνια πριν από την πρώτη παρουσίαση του smartphone της Apple.

Με αυτό το σκεπτικό, δικαστήριο της πόλης του Μεξικό απαγόρευσε στην Apple να συνεχίσει να πουλά συσκευές με το όνομα «iPhone», από τη στιγμή που οι δυο ονομασίες μοιάζουν εξαιρετικά μεταξύ τους.

Βέβαια από τη στιγμή που η iFone είναι απλά το όνομα της εταιρείας και όχι κάποια μάρκα συσκευής, δεν είναι γνωστό με ποιο σκεπτικό το δικαστήριο θεώρησε πως η ονομασία του iPhone μπορεί να προκαλέσει σύγχυση στους καταναλωτές.

Η iFone είναι μια απλή εταιρεία παροχής υπηρεσιών λογισμικού και δεν φαίνεται να απειλεί ευθέως την επιτυχία του iPhone στην χώρα.

Είναι νωρίς ακόμα για να γνωρίζουμε τις κινήσεις των δυο εταιρειών. Το πιο πιθανό είναι η iFone να προσπαθήσει να πουλήσει τα δικαιώματα χρήσης της εμπορικής ονομασίας της στην Apple, έναντι του αντίστοιχου αντιτίμου βέβαια.

Το δίκτυο Fox News Latino ανέφερε μάλιστα πως η Apple μήνυσε αρχικά την iFone προκειμένου να αλλάξει το όνομα της.

Η κίνηση αυτή όμως έφερε τα ακριβώς αντίθετα αποτελέσματα, αφού η μεξικάνικη εταιρεία κατάφερε να αποδείξει πως χρησιμοποιούσε την εμπορική ονομασία πολλά χρόνια πριν από το πρώτο iPhone.