Δεν έχουν τελειωμό οι συγκρίσεις μεταξύ του Galaxy S3 και του iPhone 5. Ακόμα και πριν κυκλοφορήσει οι συσκευή, ιστοσελίδες και forum έχουν κατακλυστεί με συγκρίσεις κάθε τομέα των δυο συσκευών.

Μια νέα έκθεση της εταιρείας ερευνών IHS όμως στέκεται στις οθόνες των δυο συσκευών και αναφέρει πως η οθόνη του iPhone 5 υστερεί σε σχέση με το Galaxy S3 στο σημαντικότερο χαρακτηριστικό της, την γκάμα χρωμάτων που μπορεί να αποδώσει. Η IHS υποστηρίζει πως η οθόνη της ναυαρχίδας της Samsung αποδίδει μια πιο ζωντανή και «καθαρή» εικόνα με καλύτερο κορεσμό χρωμάτων.

Η έκθεση όμως τονίζει πως η διαφορά μεταξύ των δυο οθονών είναι αμελητέα και είναι απίθανο να επηρεάσει την απόφαση των χρηστών για πιθανή αγορά των συσκευών. Για την ακρίβεια η IHS λέει πως για τον απλό χρήστη η οθόνη του iPhone μπορεί να φαίνεται καλύτερη, πιο ρεαλιστική από του GS3.

Αυτό σύμφωνα με τον διευθυντή της IHS, Vinita Jakhanwal, συμβαίνει γιατί η οθόνη του iPhone έχει «καλύτερη βαθμονόμηση, υψηλότερη φωτεινότητα και ανώτερης απόδοση ισχύος» ενώ την ίδια στιγμή η εικόνα στο Galaxy S3 φαίνεται «υπερκορεσμένη και μη ρεαλιστική».

Η οθόνη του iPhone είναι επίσης πιο λεπτή αφού περιλαμβάνει τεχνολογία in-cell, ενώ διαθέτει ακόμα υψηλότερη πυκνότητα εικονοστοιχείων, στα 326 ppi σε αντίθεση με τα 306 ppi του Galaxy.

Τα μοναδικά χαρακτηριστικά που καθιστούν την οθόνη του Galaxy S3 ανώτερη, και μπορούν να παίξουν σημαντικό ρόλο στην επιλογή μιας εκ των δυο συσκευών, είναι το μεγαλύτερο μέγεθος, 4.8 ίντσες έναντι τεσσάρων του iPhone 5 και η Full HD ανάλυση της, στα 720×1080 pixel.