proho.gr

Πώς θα σας φαινόταν να ζούσατε σε ένα πραγματικά έξυπνο σπίτι. Σε ένα περιβάλλον που κάθε φυσικό αντικείμενο θα ήταν συνδεδεμένο στο Διαδίκτυο και θα μπορούσατε να αλληλεπιδράσετε μαζί του από απόσταση;

Το SmartThings είναι project στο KickStarter το οποίο φιλοδοξεί να κάνει ακριβώς αυτό. Μάλιστα, αν κρίνουμε από την μέχρι τώρα πορεία του, σίγουρα θα τα καταφέρει.

Προκειμένου να λειτουργήσει θα συνδέεται με πόρτες, θερμοστάτες, διακόπτες, συναγερμούς φωτιάς, αισθητήρες υγρασίας/δόνησης κ.α. και θα στέλνει μήνημα στο το χρήστη για οτιδήποτε εντοπίζει και ξεφεύγει από το κανονικό. Ταυτόχρονα όμως θα μπορεί να δέχεται εντολές και να καθορίζει τη λειτουργία οποιουδήποτε αντικειμένου από απόσταση.

Κάνοντας χρήση ενός μεγάλου αριθμού διαφορετικών αισθητήρων, το SmartThings θα γνωρίζει ανά πάσα στιγμή ποιες συσκευές είναι στην πρίζα, ποιες πόρτες ή παράθυρα είναι ανοιχτά ή κλειστά, ποιος βρίσκεται σε κάθε δωμάτιο ή ακόμη και αν εντοπίζεται κίνηση σε κάποιο συγκεκριμένο χώρο.

Αν και το ποσό-στόχος του project ήταν 250.000 δολάρια κατάφερε μέσα σε 6 μόνο μέρες να τα συγκεντρώσει. Συνεπώς μέχρι να ολοκληρωθεί ο μήνας που έχει στη διάθεση του σίγουρα θα μπορέσει να μαζέψει πολύ περισσότερα. Άλλωστε το κόστος του είναι μόνο 174 δολάρια και υπόσχεται να αλλάξει εντελώς τον τρόπο ζωής μας!