Το Ινστιτούτο «Advanced Media Arts and Sciences» της Ιαπωνίας παρουσίασε μια πρωτότυπη φωτογραφική μηχανή, η οποία μπορεί να μοιάζει περισσότερο με έναν απλό κύβο, ωστόσο λειτουργεί άκρως καινοτομικά και αλλάζει το τρόπο που βγάζουμε φωτογραφίες.

Η κάμερα ονομάζεται «Ubi-Camera» και λειτουργεί ως εξής: Εισάγετε το δείκτη σας μέσα στη συσκευή και με τον δείκτη του άλλου χεριού και τους δύο αντίχειρες σας δημιουργείτε μια – πραγματικά – χειροποίητη οθόνη. Μετακινώντας τη συσκευή προς ή μακριά από το πρόσωπό σας, ρυθμίζετε ανάλογα την εστίαση. Για να τραβήξετε μια φωτογραφία, απλά πατάτε το πλευρικά τοποθετημένο κουμπί του κλείστρου.

Η συσκευή δεν έχει ακόμα τελειοποιηθεί, καθώς ο αισθητήρας υπέρυθρων που εντοπίζει την απόσταση της κάμερας από το πρόσωπο, μπορεί εύκολα να επηρεαστεί από τις συνθήκες φωτισμού. Επιπλέον, δεν υπάρχει δυνατότητα ζουμ, καθώς η διαδικασία γίνεται εξ ολοκλήρου σε έναν επιτραπέζιο υπολογιστή.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.