Κάμερα διαβάζει 36 εκατ. πρόσωπα το δευτερόλεπτο

Το σύστημα πρόκειται να διατεθεί στην αγορά εντός του 2013


ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
17:51
26/03/2012
Κάμερα διαβάζει 36 εκατ. πρόσωπα το δευτερόλεπτο
8
loading

proho.gr

Είναι σαφές ότι οι τεχνολογίες παρακολούθησης έχουν περάσει σε νέα επίπεδα. Απόδειξη η νέα κάμερα της Hitachi η οποία μπορεί κατά την εταιρεία να αναγνωρίσει έναν άνθρωπο από μια βάση δεδομένων 36 εκατομμυρίων προσώπων μέσα σε ένα μόλις δευτερόλεπτο.

To λογισμικό αυτό αποτυπώνει τα αποτελέσματα σε μορφή thumbnails με καθένα από το αποτέλεσμα να μπορεί να απεικονίσει την φωτογραφία ή βίντεο που αντιπροσωπεύει. Μάλιστα, όπως επισημαίνει η εταιρεία το λογισμικό μπορεί να λειτουργήσει εξίσου καλά ακόμη και αν τα πρόσωπα δεν είναι ανφάς αλλά σε γωνία 30 μοιρών σε οποιαδήποτε κατεύθυνση ακόμη και σε φωτογραφία ή βίντεο.

Εκπρόσωποι της Hitachi έχουν αναφέρει ότι το λογισμικό λειτουργεί μέχρι στιγμής με συγκεκριμένα μηχανήματα. Όπως μαθαίνουμε, η λειτουργία της κάμερας στηρίζεται στο συνδυασμό εφαρμογής αναγνώρισης προσώπων και ενός αλγορίθμου ομαδοποίησης προσώπων με βάση παρόμοια χαρακτηριστικά. Αν και το τελικό προϊόν βρίσκεται ακόμη στο στάδιο της παραγωγής, πρόκειται να διατεθεί στην αγορά εντός του 2013 και όσες εταιρείες ενδιαφέρονται μπορούν να το παραγγείλουν από τώρα.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

8
σχόλια
 1. avatar marinos

  και κάποιοι δουλεύουν πυρετωδώς σε κάποια παράγραφο κάποιου άρθρου κάποιου νόμου περί προσωπικών δεδομένων - χαχαχαχαχαχα ! - παρόλα αυτά προσωπικά δεν με προβληματίζει - ούτε βιάζω ούτε σπάω μαγαζιά ούτε και με νοιάζει αν με βλέπουν μηχανήματα - αντιθέτως θεωρώ ότι τέτοιες τεχνολογίες ίσως κάνουν κάποιες πόλης λίγο ασφαλέστερες..

 2. avatar Trelamenos

  Δεν διαβάζει 36 εκατ. πρόσωπα το δευτερόλεπτο. Διαβάζει ΕΝΑ, που μπορεί να το αναγνωρίζει μέσα από μία βάση των 36 εκατ. Καμία σχέση.

 3. avatar kiekeboe

  "Μεγάλος Αδερφός" εν δράσει ...................το ζητούμενο δεν είναι ποίοι ειναι αυτοι που παρακολουθεί ή εαν έχεις λόγο να φοβάσαι εσυ εαν σε παρακολουθεί....το ζητούμενο είναι ΠΟΙΟΙ ειναι ΑΥΤΟΙ που παρακολουθούν ????????????? έλα μου ντέ

  1. avatar tsakman36

   το κομπιούτερ σε παρακολουθεί ,και συγκρίνει από βάση δεδομένων ,νομίζω το λέει σαφέστατα

 4. avatar Dimopoulos

  Τρομοκράτες, ληστές, κλέφτες, βάνδαλοι, χουλιγκάνοι κλπ την έχετε άσχημα....

 5. avatar Pave Low

  Person of interest

  1. avatar Manos_98

   τοχετε κ στην Ελλάδα εγώ μενο αυστραλία lol

   1. avatar tsakman36

    γιατί καλύτερα την έχετε εκεί ? από ότι ακούμε είναι οι ποιο αυστηρή νόμοι του κόσμου

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει