proho.gr
Το iTunes Home Share πρόκειται για μία λειτουργία της Apple που επιτρέπει σε πολλούς υπολογιστές να συνδεθούν και να κατεβάσουν περιεχόμενο μέσα από μία βιβλιοθήκη iTunes που υπάρχει σε ένα τοπικό δίκτυο.

Στο iTunes Home Shares μπορούν να έχουν πρόσβαση υπολογιστές Mac και PC που τρέχουν το iTunes ή iOS συσκευές. Για να λειτουργήσει απαιτείται ακόμη όλες οι συσκευές να είναι συνδεδεμένες με τον ίδιο λογαριασμό iTunes.

H ρύθμιση του iTunes Home Share είναι αρκετά απλή. Στο iTunes, πηγαίνουμε στην καρτέλα Advanced και επιλέγουμε το «Turn on Home Sharing». Μόλις το εικονίδιο του Home Sharing εμφανιστεί στην μπάρα του iTunes, το κλικάρουμε. Εισάγουμε εκεί την Apple ID μας και τον κωδικό και μετά επιλέγουμε το «Create Home Share».

Επαναλαμβάνουμε την όλη διαδικασία σε όλους τους υπολογιστές που επιθυμούμε να συνδέσουμε στο Home Share. Όταν ένας υπολογιστής με Home Share είναι διαθέσιμος στο δίκτυό μας τότε εμφανίζεται στην μπάρα αριστερά του iTunes, κάτω από την κατηγορία Shared. Το κλικάρουμε και συνδεόμαστε στην διαμοιραζόμενη βιβλιοθήκη.

Μπορούμε όμως να έχουμε και πρόσβαση και από τις iOS συσκευές μας. Για να το ενεργοποιήσουμε σε αυτές πηγαίνουμε στο Settings > Music και στο τέλος της σελίδας εισάγουμε και πάλι την Apple ID μας και των κωδικό μας (τον ίδιο δηλαδή που έχουμε χρησιμοποιήσει και στους υπολογιστές πριν).

Τώρα κάθε φορά που θα ανοίγετε την εφαρμογή Music, θα είστε σε θέση να πατήσετε More > Shared και να μεταβείτε στη βιβλιοθήκη με την οποία είναι συνδεδεμένη η iOS συσκευή σας.