Σάλο και οικονομικές απώλειες έχει προκαλέσει η απόφαση της Samsung να προχωρήσει σε ανάκληση του Galaxy Note 7, της ναυαρχίδας της εταιρείας στα smartphones.

Η απόφαση για τη συσκευή που κυκλοφόρησε μόλις πριν 2 εβδομάδες ελήφθη μετά από πρόβλημα της μπαταρίας που μπορεί να οδηγήσει σε έκρηξη του κατά την διάρκεια της φόρτισης!

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του κορεατικού γίγαντα στο χώρο των ηλεκτρονικών, λόγω του προβλήματος στην μπαταρία, θα διακοπεί η πώληση του μοντέλου σε ολόκληρο τον κόσμο, ενώ θα πραγματοποιηθεί ανάκληση και αντικατάσταση των συσκευών που έχουν ήδη πουληθεί.

Η ανάκληση και η επακόλουθη σημαντική αρνητική δημοσιότητα, έρχεται σε μια κρίσιμη περίοδο για τη Samsung, καθώς το αντίπαλο δέος, η Apple ετοιμάζεται να αποκαλύψει το νέο μοντέλο iPhone την επόμενη Τετάρτη. Όπως σημειώνει μάλιστα το έγκυρο τεχνολογικό site CNET, εάν το πρόβλημα παραμείνει, θα μπορούσε να απειλήσει το μομέντουμ που έχει κερδίσει τους τελευταίους μήνες η Samsung και που έχει βασιστεί εν πολλοίς στην επιτυχία του Galaxy S7. Με το λανσάρισμα, μάλιστα, του Note 7 τον προηγούμενο μήνα, που έγινε δεκτό μετά πολλών επαίνων, και του smartwatch Gear S3 αυτή τη βδομάδα στην έκθεση IFA, η εταιρεία μπορούσε και πάλι να περηφανεύεται για τα προϊόντα της.

«Είναι δεδομένο ότι έχει συμβεί ζημιά και το όλο περιστατικό είναι επιζήμιο για την εικόνα της Samsung», δήλωσε ο αναλυτής της IDC Tay Xiaohan. «Το επίπεδο της ζημιάς θα εξαρτηθεί από τον εάν η Samsung θα αντιμετωπίσει το θέμα γρήγορα και θα επιλύσει το πρόβλημα».

Η εταιρεία εξήγησε πως έχει δεχτεί 35 διαφορετικές αναφορές από ολόκληρο τον κόσμο σχετικά με αυτό που η ίδια περιέγραψε μόνο ως ένα «πρόβλημα της μπαταρίας». Εργάζεται, όπως αναφέρει, με τους προμηθευτές της ώστε να βγάλει από την αγορά τις ελαττωματικές μπαταρίες.

GalaxyNote1

Τις τελευταίες μέρες, τα κοινωνικά δίκτυα της Νότιας Κορέας έχουν κατακλυστεί από φωτογραφίες χρηστών που δείχνουν καμένες συσκευές Galaxy Note 7, ισχυριζόμενοι πως είτε υπερθερμάνθηκαν, είτε εξερράγησαν!

Η εταιρεία δήλωσε πως θα αντικαταστήσει κάθε Note 7 που βρίσκεται ήδη στην αγορά «κατά τις επόμενες εβδομάδες», αν και δεν έδωσε επιπλέον πληροφορίες για το πρόγραμμα ανακλήσεων και αντικαταστάσεων.

Πτώση στις μετοχές της εταιρείας σημειώθηκε αμέσως μετά την ανακοίνωση. GalaxyNote2 GalaxyNote3 GalaxyNote4 GalaxyNote5 GalaxyNote6