Πτώση στις μετοχές της κατέγραψε η Samsung μετά την ανακοίνωση ότι πρόκειται να καθυστερήσει την κυκλοφορία του τελευταίου πολυαναμενόμενου smartphone της, του Galaxy Note 7, ωστόσο χωρίς να δίνει κάποιον σαφές λόγο για την απόφαση αυτή.

«Η αποστολή του Galaxy Note 7 θα καθυστερήσει προσωρινά ώστε να γίνουν περαιτέρω έλεγχοι στην ποιότητα», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της εταιρείας. Σύμφωνα με δημοσίευμα του βρετανικού ειδησεογραφικού δικτύου BBC, υπάρχουν αναφορές, τόσο στη Νότια Κορέα όσο και στις ΗΠΑ, για «έκρηξη» του συγκεκριμένου μοντέλου, είτε κατά τη διάρκεια της φόρτισης είτε αμέσως μετά.

Ωστόσο δεν έχει γίνει ξεκάθαρο εάν η καθυστέρηση οφείλεται σε αυτές τις αναφορές. Εκπρόσωπος της θυγατρικής εταιρείας Samsung SDI δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς ότι ενώ είναι ο προμηθευτής των μπαταριών του Galaxy Note 7, δεν έχει λάβει καμία πληροφορία που να υποδηλώνει ότι ίσως αυτές είναι ελαττωματικές.

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων της Νότιας Κορέας Yonhap News, στη χώρα είχαν καταγραφεί τουλάχιστον 6 περιστατικά μέχρι τις 24 Αυγούστου που αφορούσαν σε «έκρηξη» του κινητού τηλεφώνου. Επιπλέον, στις 30 Αυγούστου πληθώρα φωτογραφιών ενός καμένου Galaxy Note 7 είχαν αναρτηθεί στο Kakao Story, μια δημοφιλή υπηρεσία κοινωνικής δικτύωσης της Νότιας Κορέας.

Η όλη αυτή υπόθεση πιθανόν στοιχίσει ακριβά στη Samsung, αφού η καθυστέρηση στη διάθεση της συγκεκριμένης συσκευής συμπίπτει με την ανακοίνωση της Apple για το νέο iPhone, που πρόκειται να γίνει στις 7 Σεπτεμβρίου.