Με αφορμή ένα e-mail που ακόμα κάνει τον ηλεκτρονικό του κύκλο του στο διαδίκτυο καθώς και αρκετά post σε facebook και twitter, σχετικά με τα Genpets, σκεφτήκαμε να δώσουμε ένα τέλος σε αυτή την παραφιλολογία.

Όλη η ιστορία ξεκίνησε από τον Adam Brandejs, γλύπτη και προγραμματιστή με BFA από το Οντάριο College of Art & Design στο Τορόντο του Καναδά.

Ο Adam σκέφτηκε να μας δώσει μία ματιά από ένα πιθανό σκοτεινό μέλλον για όλους εμάς τους ανθρώπους που χρησιμοποιώντας την τέχνη του και τις τεχνικές του. Ένα μέλλον όπου ο κόσμος θα είναι τόσο απαθής για την εμβιομηχανική και στο οποίο οι άνθρωποι θα αγοράζουν εμβιομηχανικές κούκλες από τα ράφια.

Για αυτό το λόγο δημιούργησε ένα πλήρως ρεαλιστικό site το οποίο πραγματικά σε κάνει να αναρωτιέσαι, αν όντως είναι αλήθεια αυτό που βλέπεις.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα του Adam όλες οι εργασίες για τα Genpets έγιναν από την αρχή και με το χέρι. Υποστηρίζει ακόμα ότι δεν είναι εναντίον της εμβιομηχανικής, αλλά είναι απλά διστακτικός για το πού, πώς και από ποιον η τεχνολογία θα χρησιμοποιηθεί στο μέλλον. Τέλος η τέχνη του ελπίζει να δώσει ένα σαφές μήνυμα, και αλήθεια είναι ότι το έχει δώσει μιας και θεωρείται από τις πλέον πετυχημένες hoax of exposure.

Οι δημιουργίες ήταν γλυπτά, αυτοματοποιημένα πλάσματα κατασκευασμένα από latex και πλαστικά, και περιείχαν ένα ρομποτικό κύκλωμα για την προσομοίωση αργής αναπνοής.

Έμοιαζαν με μικρά, καραφλά και άσχημα ανθρωποειδή και είχαν ως στόχο να εμφανίζονται ως ζωντανά, πλην όμως ανενεργά, εμβιομηχανικά πλάσματα για αγορά ως κατοικίδια ζώα.

Στην συσκευασία αναγράφεται ότι ο αγοραστής έχει την δυνατότητα επιλογής των χρωμάτων, των διαφορετικών προσωπικοτήτων, των επίπεδων δραστηριότητας, ενώ ακόμα και ότι τα πλάσματα είχαν περιορισμένη φωνητική ικανότητα. Τόσο τα γλυπτά όσο και η συσκευασία, μαζί με την ιστοσελίδα επαγγελματικά στημένη είναι τόσο ρεαλιστικά που αρκετοί παρατηρητές συχνά ξεγελιούνται.


Πηγή: proho.gr