Το ανθρωποειδές της NASA έφεραν σήμερα στη «ζωή», αυτή τη φορά στο διάστημα και όχι σε κάποιο εργαστήριο στη Γη.

Οι χειριστές από την επιφάνεια της Γης, έθεσαν σε λειτουργία το ανθρωποειδές Robnaut σήμερα, για πρώτη φορά από όταν μεταφέρθηκε στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό τον περασμένο Φεβρουάριο.

Κατά τον δοκιμαστικό αυτό έλεγχο, ενεργοποιήθηκαν όλα τα συστήματα του ανθρωποειδούς, αν και δεν διατάχτηκε να κινηθεί, μιας και αυτό θα το επιχειρήσουν την ερχόμενη βδομάδα.

Τo Robonaut, είναι και μέσα στο κλίμα της εποχής αφού διαθέτει και δική σελίδα στο twitter. Μάλιστα, προχώρησε και σε μια «ανάρτηση» : «Ωραία αυτά τα ηλεκτρόνια! Ένα μικρό βήμα για τον άνθρωπο, ένα τεράστιο άλμα για το είδος των τενεκεδαναθρώπων»

Τα τέσσερα ορατά κάμερες που λειτουργούν ως μάτια για το Robonaut, τέθηκαν σε λειτουργία στο χρυσαφί χρώματος κεφάλι του, όπως και η κάμερα υπερύθρων στο στόμα του, που χρησιμεύει για να την αντίληψη της προοπτικής.

Ο Robonaut αποτελεί το πρώτο ανθρωποειδές στο διάστημα και θα δοκιμαστεί για πιθανό βοηθό των αστροναυτών. Οι χειριστές του πίσω στη Γη, δήλωσαν ιδιαίτερα ικανοποιημένοι που όλα λειτούργησαν ρολόι κατά την ενεργοποίησή του.

Προς το παρόν στον Διαστημικό σταθμό, υπάρχει το τμήμα από τον κορμό και πάνω, ενώ τα πόδια του σχεδιάζονται και πιθανότατα να αποσταλούν το 2013. Άλλωστε οι διαστημικές του βόλτες είναι προγραμματισμένες για τα επόμενα χρόνια, που όμως θα φανούν ιδιαίτερα χρήσιμες μιας και αντικαταστήσουν αυτές των ανθρώπων περιορίζοντας τους διάφορους κινδύνους που εγκυμονούν.