Τα παιχνίδια της μοίρας μέσα στο ποδόσφαιρο δεν θα σταματήσουν ποτέ! Η Γερμανία ήταν «κολλημένη» στο 0-0 απέναντι στην Αργεντινή στο «Μαρακανά», όταν ο… παλιός άφηνε τη θέση του στον νέο.

Ο Μίροσλαβ Κλόζε, έτρεξε, πάλεψε όμως δεν κατάφερε να φέρει εις πέρας την τελευταία του αποστολή σε Μουντιάλ. Έφυγε όμως με το κεφάλι ψηλά, στα 36 του χρόνια, με τέσσερα Μουντιάλ (ένα κερδισμένο) στα πόδια του και 16 τέρματα στο ενεργητικό του περισσότερα από οποιονδήποτε άλλο.

Φορτίο βαρύ… αλλά όχι ασήκωτο για έναν 22χρονο πρωτάρη σε Παγκόσμιο Κύπελλο. Ο Μάριο Γκέτσε μπήκε και δικαίωσε τον Λεβ. Το φοβερό κοντρόλ και το τελείωμα στο 113’ χάρισε στα «πάντσερ» το 4ο Μουντιάλ και τον έκανε τον πιο χαρούμενο άνθρωπο στον κόσμο.

Ο Γκέτσε έγινε ο τρίτος παίκτης της Μπάγερν Μονάχου που σκοράρει σε τελικό Παγκοσμίου Κυπέλλου έπειτα από τους Πόλ Μπράιτνερ και Γκερντ Μίλερ, ενώ χάρη στο τέρμα του οι Γερμανοί ισοφάρισαν και την καλύτερη επίθεση στην ιστορία. Οι Βραζιλιάνοι το 2002 είχαν πετύχει 18 γκολ, όσα έχουν πλέον και τα «πάντσερ».

Πηγή: Sport-fm.gr