Γεγονός είναι πλέον το τέταρτο Μουντιάλ στην ιστορία της εθνικής Γερμανίας, ισοφαρίζοντας με χαρακτηριστικό τρόπο την Ιταλία στο «χάρτη» της ιστορίας.

Μια πραγματικά αξιοζήλευτη πορεία για τους νέους παγκόσμιους πρωταθλητές, καθώς κατέκτησαν αήττητοι το τρόπαιο, δίνοντας αφορμή για κλάματα σε πολλούς αντιπάλους υψηλότατου επιπέδου που αντιμετώπισαν.

Αρχικά ήταν η Πορτογαλία στο εναρκτήριο παιχνίδι των «πάντσερ» για τον έβδομο όμιλο, στη συνέχεια η Γαλλία στα προημιτελικά του θεσμού, μετά η Βραζιλία στα ημιτελικά και τέλος η Αργεντινή στο μεγάλο τελικό. Κοινό σημείο στους αγώνες αυτούς; Οι νίκες της ομάδας του Λεβ και ο… Μπάστιαν Σβαϊνστάιγκερ.

Σε όλα αυτά τα ματς, ο έμπειρος μέσος της Μπάγερν Μονάχου είχε αναλάβει τον δύσκολο ρόλο του… παρηγορητή των ηττημένων μετά το σφύριγμα της λήξης, με όλους τους αντίπαλους σούπερ-σταρ να βρίσκονται στην αγκαλιά του.

Αρχή και τέλος οι κατά γενική ομολογία καλύτεροι παίκτες του κόσμου, πρώτα ο Κριστιάνο Ρονάλντο και μετά ο Λιονέλ Μέσι. Ενδιάμεσα δύο ακόμα σπουδαίοι και ακριβοπληρωμένοι ποδοσφαιριστές, ο Καρίμ Μπενζεμά και ο Νταβίντ Λουίς.

Πηγή: sport-fm.gr