Στο πρόσφατο χτύπημα του Ουρουγουανού, αυτό που θα του έφερνε την καμπάνα από τη FIFA, ο πάντα πεινασμένος για ανθρώπινη σάρκα Σουάρες δάγκωσε τον ιταλό αμυντικό Τζόρτζιο Κελίνι μέσα στα γήπεδα του Παγκοσμίου Κυπέλλου!

Και βέβαια το έκανε επειδή ήθελε. Ενώ έπαιζε ποδόσφαιρο. Και για να γίνουν τα πράγματα ακόμα χειρότερα, δεν είναι καν η πρώτη φορά που δαγκώνει αντίπαλο ο άσος της Λίβερπουλ. Είναι η τρίτη!

Ο Ian Steadman του New Statesmen διερωτήθηκε λοιπόν πολύ φυσικά για τις πιθανότητες που έχει κάποιος να δαγκωθεί από τον Σουάρες και τις σύγκρινε με τις αντίστοιχες που έχεις να πέσεις θύμα καρχαρία στη θάλασσα.

Από το 2005, ο Σουάρες έχει παίξει λέει σε 441 ματς, τόσο σε επίπεδο συλλόγων όσο και εθνικών ομάδων. Κι αν λάβουμε υπόψη τους έντεκα παίκτες που ξεκινάνε κάθε αγώνα και τις 3 αλλαγές, μιλάμε για 6.160 ποδοσφαιριστές που έχουν έρθει αντιμέτωποι με τη μανία του «βρικόλακα». Η πιθανότητα λοιπόν να δαγκωθείς στο γήπεδο ενώ είσαι αντίπαλος του Σουάρες εκτοξεύεται στο 1/2.000! Όσο για την αντίστοιχη πιθανότητα του δαγκώματος του καρχαρία, είναι μόλις μία στα 3,7 εκατομμύρια!

Κι αν αυτό δεν είναι αρκετό, οι πιθανότητες να δαγκωθείς από τον Σουάρες είναι σαφώς μεγαλύτερες από το να χτυπηθείς από κεραυνό (1 στις 10.000), να σκοτωθείς σε αεροπορική τραγωδία (1 στα 11 εκατομμύρια) ή να αφήσεις την τελευταία σου πνοή ως θύμα δολοφονίας στην Αμερική (1 στις 6.100)!

Προς υπεράσπιση του Σουάρες όμως, δεν είναι δα και τόσο επικίνδυνος όσο ο Μάικ Τάισον, ο άλλος ξακουστός «δαγκωματίας» του αθλητισμού. Οι πιθανότητες να δαγκωθείς στο ρινγκ από τον «Σιδερένιο Μάικ» είναι 1 στις 50…