Δεν της… πάει της εθνικής μας ομάδας η πρεμιέρα στα Μουντιάλ. Το γεγονός ότι στα πρώτα της παιχνίδια και στα τρία Παγκόσμια Κύπελλα που έχει συμμετάσχει ηττήθηκε, είναι ένα θέμα. Το ότι δεν έχει σκοράρει σε κανένα είναι ένα άλλο θέμα. Αυτό, όμως, που είναι ακόμα πιο εντυπωσιακό είναι ότι και στα τρία αυτά παιχνίδια βρέθηκε από πολύ νωρίς πίσω στο σκορ.

Το 1994, στις Ηνωμένες Πολιτείες, η Εθνική μας βρέθηκε αντιμέτωπη με την Αργεντινή του Μαραντόνα στην πρεμιέρα του Μουντιάλ εκείνης της χρονιάς, και μόλις στο 2ο λεπτό του αγώνα βρέθηκε να χάνει με 0-1, με γκολ του Γκαμπριέλ Μπατιστούτα. Ακολούθησαν ακόμα τρία γκολ, ένα από το Μαραντόνα και δύο από τον Μπατιστούτα, που διαμόρφωσαν το βαρύ τελικό 0-4.

Το 2010, στη Νότιο Αφρική, οι προοπτικές ήταν καλύτερες για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, αφού απέναντί του δεν είχε μία πανίσχυρη ομάδα όπως η Αργεντινή, αλλά τη σαφώς πιο «βατή» Νότια Κορέα. Ωστόσο, και πάλι βρέθηκε πίσω στο σκορ μόλις στο 7ο λεπτό, με γκολ του Λι Γιουνγκ-Σου, ενώ στο 52′ δέχθηκε και δεύτερο τέρμα από τον Παρκ Γι Σουνγκ, και τελικά ηττήθηκε με 0-2.

Σήμερα, στη Βραζιλία, οι Κολομβιανοί προηγήθηκαν στο 5ο λεπτό, με σκόρερ τον Πάμπλο Αρμέρο, συνεχίζοντας αυτήν την αρνητική παράδοση της Ελλάδας στα Μουντιάλ, πριν η Εθνική μας δεχτεί ακόμα δύο τέρματα για το τελικό 0-3…