Η Ιταλία είναι η νέα Πρωταθλήτρια Ευρώπης και την περασμένη Δευτέρα (12/07) τη Δευτέρα (12/7) τιμήθηκε μαζί με τον Ματέο Μπερετίνι από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Σέρτζιο Ματαρέλα, στο Κουιρινάλε.

Ο αρχηγός της «Σκουάντρα Ατζούρα», Τζόρτζιο Κιελίνι, με μεγάλη συγκίνηση αφιέρωσε την κατάκτηση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος στη μνήμη του πρώην συμπαίκτη του, Ντάβιντε Αστόρι, ο οποίος έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 31 ετών από ανακοπή καρδιάς.

Μετά την αφιέρωση του Κιελίνι, ο αδερφός του Ντάβιντε Αστόρι, Μπρούνο, έστειλε το δικό του μήνυμα, μίλησε για τις στιγμές του αμυντικού της Φιορεντίνα με τη φανέλα της εθνικής Ιταλίας και για το μεγάλο επίτευγμα της ομάδας στο Euro.

«Πιστεύω ότι ο Ντάβιντε έτρεξε στο πλευρό του Τζόρτζιο και των άλλων παιδιών σε κάθε βήμα αυτού του Euro. Η αφιέρωσή τους ξεπερνάει τα πάντα και τα δάκρυα του Τζόρτζιο είναι τα δάκρυα ενός γκρουπ. Ενός γκρουπ που μοιράστηκε χαρές, πόνους, δυσκολίες, συναισθήματα. Πέρασαν χρόνια μαζί στις αποστολές με την ατζούρα φανέλα, από όταν ήταν πιτσιρικάδες. Αυτές οι αποστολές που τις ζούσαν με όλη την ενέργειά τους.

Συχνά σκεφτόμαστε αυτά τα παιδιά σαν εξωγήινους, γιατί απ’ έξω τους βλέπουμε τέλειους και απλησίαστους. Αυτό που τους κάνει πραγματικά ήρωες, όμως, είναι το πάθος τους. Η αφοσίωσή τους. Η αγάπη τους για αυτό που κάνουν, η αγάπη τους για το γκρουπ που συχνά αντικαθιστά τις οικογένειές τους. Αυτές τις οικογένειες που με όλες τους τις δυνάμεις τους υποστήριξαν, ήταν δίπλα τους και τους ακολούθησαν σε κάθε βήμα τους προς το όνειρο.

Στην πραγματικότητα είναι παιδιά, πατέρες, σύντροφοι, γιοι και αδερφοί όπως όλοι μας. Μόνο που μερικές φορές έχουν το προνόμιο να μας κάνουν να ονειρευόμαστε και να αφήνουν ανεξίτηλες αναμνήσεις. Αυτό έκαναν τώρα. Μας έκαναν να ονειρευτούμε, να υποφέρουμε, να συγκινηθούμε και να κλάψουμε… Και αυτό το σπουδαίο επίτευγμά τους θα μείνει για πάντα ζωντανό στις καρδιές όλων μας!».

Πηγή: gazzetta.gr