O Μπουκαγιό Σακά ανέλαβε την τελευταία εκτέλεση πέναλτι στον τελικό του Euro 2020 αλλά δεν κατάφερε να ευστοχήσει καθώς ο Τζιανλουίτζι Ντοναρούμα του είπε «όχι». Μετά το χαμένο πέναλτι ο νεαρός άσος της Άρσεναλ δέχθηκε ρατσιστική επίθεση στους λογαριασμούς του στα social media.

Ακόμα και ο Ρόι Κιν είπε πως ο Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ δεν έπρεπε να αφήσει τον Σακά να αναλάβει την τελευταία εκτέλεση πέναλτι, μιας και σε τέτοιες περιπτώσεις χρειάζεται ένας πιο έμπειρος ποδοσφαιριστής. Παρ’ όλα αυτά το «Sky Sports», τάχθηκε υπέρ του Σακά και του απένειμε τα εύσημα για το θάρρος που είχε να πάρει πάνω του την ευθύνη. Μάλιστα, στη βαθμολογία που έκανε μετά το τέλος του τελικού το μεγάλο βρετανικό δίκτυο, του έδωσε «10»!

«Πρέπει ν’ αναφερθεί το πόσο βελτιώθηκε η Αγγλία μετά την είσοδό του στο παιχνίδι και την αλλαγή διάταξης. Όμως η μόνη βαθμολόγηση που μπορεί να γίνει είναι για την αναγνώριση ότι, στην πιο πιεστική αθλητική στιγμή που θα μπορούσε να φανταστεί κανείς, ένας 19χρονος που δεν είχε παίξει σχεδόν ποτέ με τη χώρα του πριν τη φετινή χρονιά και ποτέ δεν είχε εκτελέσει πέναλτι στην ομάδα του, πήρε την πρωτοβουλία ν’ αναλάβει ένα πιθανώς αποφασιστικό χτύπημα, όταν τόσοι πολλοί από τους έμπειρους συμπαίκτες του έκαναν πίσω. Η Αγγλία θα έπρεπε να μην έχει βάλει τον νεαρό σε αυτή τη θέση», αναφέρει το σχετικό δημοσίευμα για τον Σακά.

Πηγή: Gazzetta.gr