Οι ανεγκέφαλοι χτύπησαν ξανά… Και όπως γνωρίζουν καλύτερα κρυμμένοι πίσω από την ευκολία και ανωνυμία του πληκτρολογίου. Αμέσως μετά την ήττα της Αγγλίας από την Ιταλία στα πέναλτι στον τελικό του Euro 2020, οι παίκτες των γηπεδούχων που απέτυχαν από την άσπρη βούλα δέχτηκαν ρατσιστικές επιθέσεις μέσω social media.

Οι Μπουκαγιό Σάκα, Τζέιντον Σάντσο και Μάρκους Ράσφορντ έγιναν αποδέκτες ρατσιστικών μηνυμάτων στα social media από Άγγλους οπαδούς.

Ήδη, η αστυνομία κάνει έρευνα για τους ρατσιστές που τα έβαλαν με τους τρεις διεθνείς παίκτες. Τα όσα γράφτηκαν από κάποιους που θεωρούν εαυτούς ανώτερους όλων αλλά μόνο κατώτεροι είναι, μόνο οργή προκαλούν.

Οι λογαριασμοί των τριών παικτών στο Instagram και το Twitter γέμισαν ρατσιστικά και εμετικά μηνύματα, με emojis προσβλητικά (μαϊμούδες και μπανάνες). «Γύρνα στη Νιγηρία», «Φύγε από τη χώρα μου», «Πάρε τη μπανάνα», «Έρχεται στη Ρώμη! Γαμ@@@@ αράπη» είναι μερικά από τα μηνύματα που ανεγκέφαλοι έστειλαν στον 19χρονο Μπουκάγιο Σακά.

H αντίδραση της αγγλικής ομοσπονδίας

Η Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της Αγγλίας από την πλευρά της όχι μόνο καταδίκασε τις επιθέσεις αλλά διεμήνυσε ότι οι ρατσιστές δεν είναι ευπρόσδεκτοι στο γήπεδο.

«Η Ομοσπονδία καταδικάζει σθεναρά όλες τις μορφές διακρίσεων και τρομάζει από τον ρατσισμό ενάντια σε κάποιους από τους παίκτες μας.

Δεν θα μπορούσαμε να είμαστε πιο ξεκάθαροι πως οποιοσδήποτε πίσω από τέτοιες αηδιαστικές συμπεριφορές δεν είναι ευπρόσδεκτος στο να ακολουθεί την ομάδα. Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να στηρίξουμε τους παίκτες που επηρεάζομαι και θα ζητήσουμε την αυστηρότερη δυνατή τιμωρία για οποιονδήποτε υπεύθυνο».