Αυτός ο τίτλος, απλά δεν χάνεται πλέον για τη Λιλ, η οποία έκανε παρέλαση πρωταθλητή στο “Stade Bollaert-Delelis”, συντρίβοντας με 3-0 τη Λανς στο τοπικό ντέρμπι, στο εναρκτήριο ματς της 36ης αγωνιστικής και συνεχίζει να τρέχει με «σπασμένα» φρένα για το πρώτο πρωτάθλημά της έπειτα από μία δεκαετία και 4ο συνολικά στην Ιστορία της.

Η ομάδα του Κριστόφ Γκαλτιέ, βρίσκεται πλέον στο +4 απ’ την Παρί Σεν Ζερμέν, που έχει ένα παιχνίδι λιγότερο, όμως κρατάει σε απόλυτο βαθμό την τύχη της στα χέρια της, καθώς με δύο νίκες στα επόμενα παιχνίδια της κόντρα στη Σεντ Ετιέν (16/05, εντός) και την Ανζέ (23/05, εκτός) θα κατακτήσει το πρωτάθλημα, ανεξαρτήτως τι θα κάνουν στα δικά τους ματς οι Παριζιάνοι.

Μεγάλος πρωταγωνιστής για ακόμη μία φορά ο Μπουράκ Γιλμάζ, ο οποίος σημείωσε δύο γκολ -στο 4′ με πέναλτι και στο 40′ με ασύλληπτο αριστερό “κεραυνό” απ’ τα 35 μέτρα- φτάνοντας συνολικά τα 15 σε 26 αγώνες και βάζοντας τη «σφραγίδα» του, στην προσπάθεια της Λιλ να επιστρέψει στην κορυφή του γαλλικού πρωταθλήματος.

Πέντε λεπτά πριν το δεύτερο γκολ του Γιλμάζ (35′) αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη ο Μισελέν για τη Λανς, ενώ το τελικό αποτέλεσμα διαμόρφωσε στο 60′ ο Ντάβιντ. Στον πάγκο της Λιλ βρισκόταν για ακόμη ένα ματς ο Ορέστης Καρνέζης.