Βάζοντας τρία γκολ στα πρώτα 30 λεπτά, ο ΠΑΟΚ «καθάρισε» τους Τούρκους και προκρίθηκε στον γ’ προκριματικό γύρο του Champions League.

Ο τουρκικός Τύπος προσπάθησε τις προηγούμενες μέρες να δώσει εθνικές προεκτάσεις στο παιχνίδι, αλλά ο ΠΑΟΚ αρκέστηκε στο καθαρά ποδοσφαιρικό κομμάτι, ποντάροντας στην ανωτερότητα του. Αυτή που έδειξε και στον αγωνιστικό χώρο της Τούμπας, δηλαδή, καθαρίζοντας από νωρίς το ματς και παίρνοντας το εισιτήριο για τον γ’ προκριματικό γύρο του Champions League, πράγμα που σημαίνει ότι έχει εξασφαλίσει, στη χειρότερη περίπτωση, την παρουσία του στους ομίλους του Europa League.

Στο αγωνιστικό κομμάτι, από το ξεκινημα της αναμέτρησης ο ΠΑΟΚ πήρε τον έλεγχο, πίεσε τη Μπεσίκτας και δεν άργησε να σκοράρει: Ωραία κάθετη Σβαμπ για τον Γιαννούλη στο 7′, αυτός «έσπασε» για τον Τζόλη και ο πιτσιρικάς τελείωσε όπως έπρεπε τη φάση, ανοίγοντας το σκορ (1-0). Ό,τι καλύτερο, δηλαδή, για τους Θεσσαλονικείς, οι οποίοι συνέχισαν στον ίδιο ρυθμό και δημιουργούσαν προβλήματα στην τουρκική άμυνα.

Αυτά επιβεβαιώθηκαν για ακόμη μία φορά στο 24′, όταν ο Πέλκας βρήκε τον Άκπομ και αυτός με τρομερή ενέργεια έδωσε στον Τζόλη, ο οποίος από κοντά σκόραρε ξανά και έγραψε το 2-0! Και μέχρι να καταλάβουν οι φιλοξενούμενοι τι γίνεται, στο 30′ ο εκπληκτικός νεαρός του ΠΑΟΚ «έγραψε» και ασίστ, δίνοντας την πάσα στον Πέλκα για το 3-0 σε κενή εστία!

Το ματς κυλούσε ιδανικά για τους Θεσσαλονικείς, οι οποίοι από νωρίς είχαν βάλει βάσεις πρόκρισης, αλλά το πρώτο ημίχρονο δεν έκλεισε καλά… Αρχικά επειδή η Μπεσίκτας μείωσε σε 3-1 στο 37′ με τον Λάριν μετά τη σέντρα του Λενς που εκμεταλλεύτηκε το λάθος του Γιαννούλη, εν συνεχεία επειδή στο 40′ ο Άκπομ αστόχησε σε πέναλτι -το οποίο κέρδισε ο ίδιος- για να καθαρίσει οριστικά το ματς και στο τέλος επειδή ο Ροντρίγκο τραυματίστηκε στο 44′ και άφησε τη θέση του στον Λημνιό.

Τα πράγματα θα μπορούσαν να γίνουν χειρότερα αν στο 49′ ο Ζίβκοβιτς δεν απέκρουε στη μεγάλη ευκαιρία του Ενγκούντου για τους Τούρκους, οι οποίοι έπαιζαν μπροστά για να μειώσουν κι άλλο και άφηναν συνεχώς χώρους πίσω. Κάπως έτσι, στο 58′, ο ΠΑΟΚ είχε πολύ μεγάλη φάση για το τέταρτο γκολ αλλά ο Λημνιός δεν κατάφερε να νικήσει τον Ντεστάνογλου και το ματς συνεχίστηκε με τους Τούρκους να προσπαθούν και τους Θεσσαλονικείς να θέλουν να ελέγξουν τον ρυθμό.

Στο 67′ ο δικέφαλος του βορρά είχε νέα μεγάλη ευκαιρία με τον Τζόλη, ο οποιος αυτή τη φορά δε βρήκε δίχτυα, για να ακολουθήσει η αντικατάσταση του Πέλκα από τον Εσίτι, αφού ο Φερέιρα ήθελε να θωρακίσει την ομάδα του στο χώρο του κέντρου. Οπως και έγινε δηλαδή, με τους Θεσσαλονικούς να παίρνουν το «εισιτήριο» για τον γ’ προκριματικό γύρο, κυνηγώντας το όνειρο της παρθενικής συμμετοχή τους σε όμιλο του Champions League.

ΠΑΟΚ: Ζίβκοβιτς, Μιχαηλίδης, Βαρέλα, Ίνγκασον, Γιαννούλης, Ροντρίγκο (44′ Λημνιός), Σβαμπ, Ελ Καντουρί, Τζόλης (84′ Ζαμπά), Πέλκας (76′ Εσίτι), Άκπομ.

Μπεσίκτας: Ντεστάνογλου, Ν’ Σακαλά (82′ Ναγίρ), Σίλβα Σόουζα, Βίντα, Λενς, Χούτσινσον, Γιουσάλ, Μπόιντ (46′ Εζιάκουπ), Μενσά (70′ Ταϊκούζ), Ν’ Κουντού, Λαρίν.