Εκρηκτικό ήταν το κλίμα χθες το βράδυ στο Βαγέκας της Μαδρίτης, κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης μεταξύ της τοπικής ομάδας, της Ράγιο Βαγεκάνο και της Αλμπαθέτε. Ο λόγος που συνέβη αυτό, ήταν ο επιθετικός της φιλοξενούμενης, Ρομάν Ζοζούλια.

Έτσι, για πρώτη φορά στην ιστορία του ισπανικού ποδοσφαίρου, αγώνας διεκόπη λόγω του παρελθόντος ενός ποδοσφαιριστή. Ο Ουκρανός επιθετικός αποτελεί persona non grata στη συγκεκριμένη περιοχή της πρωτεύουσας, καθώς του καταλογίζεται ότι είναι ναζιστής και πως έχει σχέσεις με τον ευρύτερο ακροδεξιό χώρο.

Ο κόσμος της Βαγεκάνο δεν του συγχωρεί το γεγονός αυτό και μάλιστα, το 2017, είχε κάνει ολόκληρη… καμπάνια ώστε η διοίκηση του συλλόγου να τον απομακρύνει άμεσα από την ομάδα , όταν είχε μετακινηθεί εκεί με δανεισμό από την Μπέτις.

Σε όλη τη διάρκεια του πρώτου μέρους, οι γηπεδούχοι οπαδοί τον φώναζαν «ναζί», μια λέξη που συνόδευαν και με διάφορα… γαλλικά. Αυτό έκανε τους ανθρώπους της Αλμπαθέτε να πάνε στον διαιτητή και να του πουν πως δεν θα βγουν στο δεύτερο ημίχρονο να παίξουν, εάν δεν σταματούσε όλο αυτό.

Ο κόσμος της γηπεδούχου ομάδας έφυγε από το γήπεδο, όσο έβλεπε τους φιλοξενούμενους να μην δείχνουν διάθεση να παίξουν στην επανάληψη, ωστόσο οι Bukaneros, οι φανατικοί της Ράγιο, δεν έκαναν κάτι αντίστοιχο, μέχρι την ώρα που ανακοινώθηκε η διακοπή.

Πάντως, στο Βαγέκας κάνουν λόγο για κίνηση τακτικής της Αλμπαθέτε, καθώς στο 45′ έμεινε με δέκα παίκτες, λόγω χτυπήματος εκτός φάσης από τον Ισραφίλοφ στον Πιοβακάρι.

Όσον αφορά τον Ζοζούλια, όλη την εβδομάδα ήταν αμφίβολο εάν θα πάει στη Μαδρίτη, λόγω του κλίματος που ήδη υπήρχε για εκείνον, ωστόσο όχι μόνο ο Ουκρανός ταξίδεψε μαζί με την υπόλοιπη αποστολή, αλλά κατέβηκε και πρώτος πρώτος από το λεωφορείο της ομάδας του.