Αν και προηγήθηκε με 2-0, η ομάδα του Ολυμπιακού που συμμετέχει στο τρέχον Youth League, δεν κατάφερε να διατηρήσει το προβάδισμά της και παραχώρησε ισοπαλία (2-2) στην αντίστοιχη ομάδα της Σπόρτινγκ Λισαβόνας. Στον αγώνα της πρεμιέρας του Δ’ ομίλου, οι Πειραιώτες έδειξαν καλό πρόσωπο στο Ρέντη, αλλά δεν κατάφεραν να πάρουν τελικά τους τρεις βαθμούς της νίκης.

Η ομάδα του Βασίλη Βούζα είχε ένα σπουδαίο πρώτο ημίχρονο, πέτυχε δυο γκολ σε δυο λεπτά, στο 18′ με τον Κωστανάσιο και στο 20′ με τον Λάμπρου, αλλά στο δεύτερο μέρος οι Πορτογάλοι κυριάρχησαν, είχαν αρκετές ευκαιρίες και πέτυχαν και εκείνοι δυο γκολ, που έφεραν τη… μοιρασιά με το τελικό σφύριγμα της αναμέτρησης.

Οι μικροί του Ολυμπιακού έδειξαν για 45 λεπτά στην πρώτη ομάδα τον τρόπο που πρέπει να προσεγγίσει το παιχνίδι με τους Πορτογάλους, όντας κυρίαρχοι στο γήπεδο. Παράλληλα, κατέστησαν σαφές τι πρέπει να αποφύγει, για να πάρει το τρίποντο: τη χαλάρωση. Μένει να φανεί τι εξέλιξη θα έχει το παιχνίδι του Champions League στο Καραϊσκάκη.

Ολυμπιακός (Βούζας): Σκαφίδας, Αγιώτης, Λάμπρου, Γαλούπης (29′ Γαλούπης λ.τ), Χατζηιωαννίδης (81 ‘ Νεοφυτίδης) , Πέιος, Ξενιτίδης, Τσερκώνης, Βρουσάι, Κωστανάσιος, Βοϊλης (46’ Τσιριγώτης).

Σπόρτινγκ Λισαβόνας (Φερνάντεζ): Μαξιμιάνο, Ντιαλό, Ριτσιούλι, Κόντε, Μπραγκάντσα, Φερέιρα, (88′ Μέντες), Λουίς, Λέαο, Καμπράλ, Κορέιρα, Ολιβέϊρα (34′ Μπαλντέ).