Οι δηλώσεις του Βαγγέλη Μαρινάκη μετά το παιχνίδι κόντρα στην Τότεναμ, στο οποίο ο Ολυμπιακός αναδείχθηκε ισόπαλος 2-2, παρά το ότι βρέθηκε πίσω στο σκορ με δύο τέρματα, προκάλεσε αρκετές απορίες. «Δεν ξέρω μετά από αυτά αν πρέπει να συνεχίσουμε να ασχολούμαστε σοβαρά με το ελληνικό ποδόσφαιρο», τόνισε ο ιδιοκτήτης της «ερυθρόλευκης» ΠΑΕ.

Μια ερμηνεία για την τοποθέτηση αυτή δίνει ο έμπειρος ρεπόρτερ του Ολυμπιακού, Κώστας Νικολακόπουλος, μέσω δημοσιεύματος στον «Κόκκινο Πρωταθλητή». Όπως τονίζεται, τα λόγια αυτά δεν ήταν… λόγια του αέρα, καθώς άνθρωποι που είναι σε θέση να γνωρίζουν πράγματα και καταστάσεις και τους οποίους επικαλείται το δημοσίευμα, σημειώνουν ότι υπάρχει μεγάλη ουσία.

Συνδέουν τις δηλώσεις αυτές του Βαγγέλη Μαρινάκη με τη φημολογία που αναπτύσσεται περί δημιουργίας μίας κλειστής ευρωπαϊκής Λίγκας, στα πρότυπα της Euroleague, στην οποία θα συμμετέχουν οι κορυφαίοι σύλλογοι της Ευρώπης, μεταξύ αυτών και οι Πειραιώτες.

«Οι πληροφορίες λένε ότι οι μεγάλοι ευρωπαϊκοί σύλλογοι θέλουν σε αυτή τη λίγκα και ορισμένα σημαντικά κλαμπ της Ευρώπης ώστε να μην υπάρχει συμμετοχή μόνο από τα πέντε μεγάλα πρωταθλήματα και ότι μέσα στα κλαμπ που θεωρούνται εν δυνάμει υποψήφια για αυτή τη μεγάλη Σούπερ Λίγκα που θα επισκιάζει κάθε άλλη διοργάνωση είναι ο Ολυμπιακός», αναφέρει χαρακτηριστικά το δημοσίευμα.

Μάλιστα, υπογραμμίζεται ότι ο Ολυμπιακός συγκεντρώνει πολλά από τα κριτήρια που πρέπει να υπάρχουν για να ενταχθεί σε μια τέτοια Λίγκα. Αυτά είναι, δικό της γήπεδο, δικές της εγκαταστάσεις, μεγάλη παρουσία στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις τα τελευταία χρόνια και είναι οικονομικά αυτάρκης.

Φυσικά, όλα αυτά μένει να απαντηθούν το επόμενο διάστημα, ενώ δεν αποκλείεται να υπάρξει και κάποια επίσημη τοποθέτηση από την «ερυθρόλευκη» ΠΑΕ. Ωστόσο, δεν συνηθίζεται από πλευράς Πειραιωτών να υπάρχουν διευκρινίσεις σχετικά με δημοσιεύματα στα ΜΜΕ.