Ένα ματς, δύο πρόσωπα. Ο Παναθηναϊκός έχασε με 81-79 από την Μπασκόνια στην «Buesa Arena» και κάπως έτσι το ρεκόρ του στη φετινή Euroleague είναι 1-2 αντί για 2-1. Κι εκεί που έδειχνε διαφορετικός στο β’ μέρος και ικανός να πανηγυρίσει την επιτυχία σε μια από τις δύσκολες έδρες της διοργάνωσης και να δει με διαφορετικό μάτι το μέλλον, τα θαλάσσωσε με τα χαμένα ριμπάουντ και τελικά ηττήθηκε.

Ο προπονητής του Δημήτρης Πρίφτης, τόνισε μετά από την αναμέτρηση: «Ήταν ένα δύσκολο ματς, πήγε όπως πήγε στην τελευταία κατοχή, κρίθηκε στις λεπτομέρειες. Και για να είμαστε συγκεκριμένοι, το πρόβλημα μας στο τέλος ήταν τα ριμπάουντ που χάθηκαν, αφαιρέσαμε από εμάς τη δυνατότητα να επιτεθούμε και τη δώσαμε στην Μπασκόνια. Αυτό ήταν το σημείο “κλειδί” της αναμέτρησης. Τουλάχιστον δεν παρατήσαμε το παιχνίδι, στο δεύτερο ημίχρονο επιστρέψαμε, δείξαμε πως έχουμε κότσια και μαχητικότητα. Συνεχίζουμε, έχουμε ματς σε δύο ημέρες». Αυτό το ματς είναι με αντίπαλο τη Ρεάλ Μαδρίτης την Παρασκευή στην ισπανική πρωτεύουσα. Η ομάδα του Πάμπλο Λάσο είναι μια από τις υποψήφιες για να φτάσουν στο Final 4 του Βερολίνου και να διεκδικήσουν το τρόπαιο. Θα είναι μια απαιτητική αναμέτρηση για το «τριφύλλι», που ως τώρα έχει δύο εκτός έδρας ήττες στο θεσμό (75-63 από τη Μονακό και αυτή από την Μπασκόνια).

Έπειτα, ο Πρίφτης αναφέρθηκε στην τελευταία επίθεση της ομάδας του και στο μπέρδεμα που δημιουργήθηκε. «Η μπάλα έπρεπε να πάει στον Ντάριλ Μέικον για να δημιουργήσει και να πασάρει σε όποιον ήταν ελεύθερος», τόνισε αρχικά και συνέχισε με την ανάλυση της φάσης: «Την έδωσε στον Νέντοβιτς και έφτασε στον Παπαπέτρου. Διαχειριστήκαμε λάθος την τελευταία κατοχή. Κρατήσαμε την μπάλα αρκετά, έπρεπε να ήμασταν πιο συγκεντρωμένοι και πιο επιθετικοί. Η Μπασκόνια είχε ένα φάουλ να δώσει. Ήταν ένα pick and roll με τον Μέικον, αλλά δεν βρήκαμε τον ανοικτό παίκτη, ο Παπαπέτρου είχε παίκτη επάνω του».